Visual Studio alternatifi ücretsiz c# .net uygulama geliştirme programı

Öncelikle hoş geldiniz. Bugün sizlere Açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir IDE olan SharpDevelop isimli yazılımdan bahsedeceğim.

Programın son versiyonu SharpDevelop 3.1 ismi ile 09/21/2009 tarihinde RTM sürümü şeklinde indirilmeye sunulmuş ve boyutu gerçekten çok küçük. Evet SharpDevelop yazılımı ile adından da anlaşılacağı gibi C#, VB.NET ve Boo projeleri oluşturabilirsiniz. Program Türkçe de dahil olmak üzere birçok dil desteği sunuyor. Programın kullanımı kolay, ara yüzü ise gayet anlaşılabilecek gibi tasarlanmış. Bu yazılım ile Windows uygulamaları, ASP.NET ve yani sürümüyle birlikte python uygulamaları da geliştirebilirsiniz.

SharpDevelop yazılımının kendi sitesinde ( http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/ ) bir çok bölümün yanına forum bölümü de konulmuş burada çeşitli paylaşımlar yapabilirsiniz. Ayrıca yine kendi sitesinde bir de teamblog bölümü var isterseniz orayı da takip edip yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

Burada yazılımı uzun uzun anlatmayacağım uzun sürebilir. Aklınıza takılan sorular ve ayrıntılı bilgi almak için yazılımın kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Kısacası Microsoft Visual Studio arayüzünü öğrenmeye çalışmayanlar, küçük boyutlu IDE arayanlar, yeni başladım şimdilik bu yeter diyenler için denenebilinecek bir yazılım diyebilirim.

SharpDevelop

Yorum yapın

Visual Studio alternatifi ücretsiz c# .net uygulama geliştirme programı” üzerine 3 yorum

  1. Tüşekkürler Yanımda Taşyabilceğim Bir Visiual Studio Tarzı Kullanışlı Program 🙂