“VOB” Uzantılı Dosyaları Nasıl Açarız?

Hepimiz olmasa da bazılarımız, .vob uzantılı dosyalarla hayatımızda bir kez muhakkak karşılaşmışızdır. Eğer bu uzantı ile ilk defa karşılaşıyorsanız, bu dosyaların neyin nesi oldukları konusunda fikir sahibi değilsinizdir. Bu yazımızda, bu dosyaları nasıl açacağımızı ve bunların nasıl dosyalar olduklarını öğreneceğiz.

.vob dosyaları neyin nesidir?

Bu dosyalar video, ses, altyazı ve menü gibi içerikleri, kendi içinde birlikte barındırabilen dosya türleridir. MPEG-2 tabanlıdırlar. Fakat bunlara rağmen bazı özellikler ve sınırlamalar da içermektedirler. Ama aslında kısaca DVD’lerin içinde bulunan video formatları olduğunu söylemek yanlış olmaz.

İçlerinde altyazı barındırabildikleri için .avi uzantılı dosyalardan farklıdırlar.  Mesela bir .avi uzantılı dosyadan içinde bulunan altyazı dosyasını çıkarmak istediğinizde, .avi uzantılı dosyanın bulunduğu dizinde bir yere altyazı dosyasını çıkarmanız gerekecektir. Ama buna .vob uzantılı bir dosyada gerek duymayacaksınız.

.vob dosyalarını nasıl açabiliriz?

Muhtelif yazılımlar ile bu dosyaların açılması da mümkün olabilmektedir. Hem Windows, hem Linux, hem de Mac kullanıcıları için, buradan indirebileceğiniz “VLC Player” isimli yazılım uygun bir seçenektir. Bunun yanında Windows kullanıcıları, “KLite Codec Package” ı buradan yükleyebilirler. Eğer bilgisayarınızda “VLC Player” isimli görüntü oynatıcı yazılım yüklüyse buradan yeni temalar indirebilirsiniz.

Yorum yapın