Turkcell uygulama dükkanı Turkcell uygulama pazarı

Turkcell uygulama pazarı, Turkcell uygulama dükkanı.Turkcell uygulama dükkanında Symbian, Microsoft, Java ve BlackBerry tabanlı cihazlar için oyun ve programlar bulunuyor. Ayrıca uygulama geliştirmek isteyenler, kendi uygulamalarını siteye ekleyebiliyorlar. Ücretli ve ücretsiz bir çok yazılımın bulunduğu uygulama dükkanına uygulamapazari.com yada uygulamadukkani.com sitesinden ulaşılabiliyor.

• Uygulama Dükkanı nedir?

Uygulama Dükkanı, Turkcell müşterilerinin cep telefonlarının yeteneklerini zenginleştirecek programları satın alabilecekleri bir servistir.

• Uygulama Dükkanı’na hangi kanallardan erişebilirim?

Uygulama Dükkanı’na web ve wap kanallarından erişilebilmektedir. Servisin web adresi www.uygulamadukkani.com wap adresi wap.uygulamadukkani.com şeklindedir.

• Uygulama Dükkanı’nı gezmek için servise üye olmak gerekiyor mu?

Uygulama Dükkanı’nda yer alan uygulamaları gezmek ve incelemek için servise üye olmak gerekmemektedir.

• Servisten kimler uygulama alabilir?

Uygulama Dükkanı’ndan faturalı ya da ön ödemeli aktif bir Turkcell hattına sahip olan ve Süper Şifre ile giriş yaparak servise kayıt olan müşterilerimiz uygulama satın alabilirler.

• Uygulama Dükkanı’na cep telefonumdan da girebilir miyim?

Uygulama Dükkanı wap sitesine wap.uygulamadukkani.com adresinden erişebilir, uygulamaları inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Turkcell-uygulama-dukkani

• Cep telefonuma uygun programları nasıl bulurum?

Servise girdiğinizde telefon modelinizi seçebileceğiniz bir bölüm bulunmaktadır. Cep telefonu modelinizi seçip “Sadece telefonumla uyumlu içeriği göster” seçeneğini tıklarsanız karşınıza sadece telefonunuzla uyumlu programlar gelecektir.

• Satın almak istediğim uygulamalar nasıl ücretlendirilmektedir?

Uygulamaların detay ekranlarında gösterilen TL/kontör rakamı ücreti göstermektedir. Herhangi bir uygulama satın alındığında faturalı hat sahipleri için TL rakamı, ön ödemeli hat sahipleri için de kontör rakamı hatlarından tahsil edilmektedir.

• Satın aldığım uygulamayı cep telefonuma indirirken de ücret ödüyor muyum?

Uygulama Dükkanı’ndan satın alacağınız uygulamaları cep telefonunuza indirirken gerçekleştireceğiniz bağlantı için ücret ödemezsiniz.

• Uygulamayı her kullanışımda benden ek bir ücret alınır mı?

Hayır alınmaz. Ancak kullandığınız uygulama internete bağlanarak çeşitli güncel bilgilere ulaşıyorsa (finans bilgileri, hava durumu bilgileri gibi) yaratılan trafik miktarı kadar tarifenize göre ücretlendirilirsiniz.

• Uygulama indirirken sorun yaşarsam, aynı uygulamayı tekrar ücretsiz olarak alabilir miyim?

Satın aldığınız uygulamayı indiremediğiniz durumda, indirirken kesilme durumunda ya da indirdikten sonra yanlışlıkla silmeniz durumunda aynı cep telefonu için tekrar ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
• Cep telefonu modelimi telefon seçme ekranında bulamıyorum, ne yapmalıyım?

İletişim bölümünden cep telefonunuzun marka ve modelini bize bildirirseniz en kısa sürede veritabanımıza eklenmesini sağlarız.

• Satın almak istediğim uygulamanın uyumlu telefonlar listesinde cep telefonu modelimi bulamıyorum, ne yapmalıyım?

Telefonunuz desteklenen işletim sistemlerinden (Java, Symbian, Windows, Blackberry, Palm, Symbian UIQ ya da Linux) biriyle çalışmıyorsa ya da uygulamayı üreten firma telefon modelinize uygun bir versiyon hazırlamamışsa telefonunuza uygun program listelenemeyebilir. Böyle bir durumda İletişim bölümünden bize telefon marka ve modelinizi iletirseniz sizin için program araştırabiliriz.

• Cep telefonum desteklediğiniz işletim sistemlerinden birisine sahip olmasına rağmen istediğim ürünün uyumluluk listesinde kendi telefonumu bulamıyorum. Sorun ne olabilir?

Bazı uygulamalar için işletim sistemi aynı olsa da versiyon farklarından dolayı desteklememe durumu olabilmektedir. Satın almak istediğiniz ürünün uyumluluk listesinde telefonunuzu göremiyorsanız bize telefonunuzun marka ve modelini bildirirseniz uygulama sağlayıcı üzerinden araştırma yapabiliriz.

• Cep telefonum Java destekliyor. Cep telefonuma Symbian uygulama satın alabilir miyim?

Hayır. Cep telefonunuzun desteklediği platforma uygun ürün satın alabilirsiniz.

• Uygulama indirebilmem için cep telefonumun hangi özelliklere sahip olması gerekir?

Uygulama indirebilmeniz için cep telefonunuzun Java uyumlu olması ya da Symbian, Windows, Blackberry, Palm, Symbian UIQ ve Linux işletim sistemlerinden birisine sahip olması gerekmektedir.

• Satın al linkine tıkladıktan sonra cep telefonuma wap push (link içeren) mesajı geldi. Cep telefonuma mesaj geldiği zaman hattımdan hemen ücretlendirme yapılıyor mu?

Satın al linkine tıkladıktan sonra cep telefonunuza gelen wap push(link içeren) mesaj siparişinizin alındığı ve onaylandığı anlamına gelir. Eğer wap push (link içeren) mesajına tıklamazsanız uygulamayı satın almamış olursunuz ve hattınızdan herhangi bir ücretlendirme yapılmaz.

• Kullanmadığım uygulamayı cep telefonumdan silebilir miyim?

Kullanmadığınız uygulamaları cep telefonunuzdan silebilirsiniz. Uygulama Dükkanı’ndan indirdiğiniz uygulamalar sizin için arşivlenmektedir. Daha önceden satın aldığınız bir uygulamayı aynı hattı ve cep telefonunu kullandığınız sürece tekrar indirebilirsiniz.

• Uygulama satın aldıktan sonra cep telefonuma bir mesaj geldi, ne yapmalıyım?

Uygulama satın aldığınızda uygulamayı indirebilmeniz için size kısa mesaj ile bir wappush (link içeren) mesaj gönderilmektedir. Bu linki tıklayarak uygulamayı cep telefonunuza indirebilirsiniz.

• Satın aldığım program cep telefonumda çalışmıyor, ne yapmalıyım?

Satın aldığınız uygulama internete bağlanarak güncel veri kullanan bir uygulamaysa telefonunuzun GPRS ayarlarını ve bağlantı durumunu kontrol etmeniz doğru olacaktır. Bunun dışındaki durumlar için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Turkcell uygulama dükkanı Turkcell uygulama pazarı” üzerine 2 yorum

  1. SAHADAN uygulamasını indirmek istiyorum. Ama uygulama dükkanına girip indirmeye çalıştığımda ” İçerik Yok ” diyor.. Ne yapmalıyım ?