Kablolu Adsl Modeme Wireless Modem Bağlanarak Kullanılabilir mi?

Geçenlerde böyle bir sorunla karşı karşıya kaldım.Tabi herzamanki gibi çözüm meraktan  geçiyordu.Bende hemen işe koyuldum.En ucuz yoldan buna nasıl bir çözüm üretebilirdim.Değişik çözüm önerileri vardı.Böyle birşeyin mümkün olmadığını söyleyenler , biraz para harcayarak Access Point isimli cihazla bu işin kolay olacağını düşünenler ve daha niceleri….

Kısa bir uğraştan sonra  kafamdaki soru işaretleri kayboldu ? işin hiç de zor olmadığını gördüm. İşte sonuç ;


1- Öncelikle  Kablolu modemimizin ip numarasını tespit ediyoruz. Not ediyoruz.

Modem lan ip numarasını;

kullanıcı el kitabından veya modem bilgisayara bağlı ve açık konumdayken tarayıcıyı açarak (i.explorer, firefox vb.gibi) adres bölümüne ” “en genel ip numaraları olan http://192.168.1.1 yada http://192.168.2.1″ şeklinde yazıp enter’layarak kullanıcı arayüzünün görüntülenmesi ile bulabiliriz.

2- Sonra Kablosuz modemimizi ethernet portundan Cat5 (bildiğimiz  ethernet kablosu) ile bilgisayar ethernet portuna bağlıyoruz.

Modemin ayarlarını yapabileceğimiz web arayüzüne girip (modem kullanma klavuzunda ayrıntıları, web erişim arayüzü kullanıcı adı ve şifresi mutlaka belirtilmiştir.) Ayarlar/Lan ayarları (modele göre değişebilir) bölümünü seçiyoruz.Buradan ” Dhcp ” ayarını kapalı (turn off) konumuna getiriyoruz. Bunun nedeni kablosuz modemin ip atama özelliğini devre dışı bırakmak ve kablolu modemden ip almasını sağlamaktır.

3- (Her modemin bir ip adres grubu vardır. örneğin 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 vb.gibi , burada önemli olan hangi ip aralığında numara verebileceğimizdir.Bu numaraları modem içerisinden değiştirme şansına sahibiz. modem ip numaramız;

192.168.1.1 olarak ayarlı ise ;  “192.168.1.2 den 192.168.1.254” e kadar,
192.168.2.1 olarak ayarlı ise ;  “192.168.2.2 den 192.168.2.254” e kadar numara atama şansımız vardır. )
Kablolu modemimizin ip numarası 192.168.1.1 olarak farz edelim.

Wireless modemimize yine web arayüzü ayarlar/ lan ayarları bölümünden örneğin 192.168.1.100 şeklinde  (192.168.1.2 – 192.168.1.254 arası bir numara) bir ip  numarası verip ayarları kaydediyoruz. Modemi yeniden başlatıyoruz.

4-İnternet hattını kablolu modeme ve kablolu modemi ise herhangi bir portundan bilgisayara bağlıyoruz.wireless modemi ethernet portundan kablolu modemin diğer boşta kalan ethernet portlarından birine ethernet kablosu  (düz/cross farketmez) ile bağlıyoruz.

Artık laptopunuzu wireless özelliği (wi-fi ) ile wireless modeme bağlayıp internette dilediğinizce gezebilirsiniz.Geride boşta kalan usb/ethernet portlarına da masaüstü bilgisayarınızı kablolu olarak bağlayabilirsiniz.

Saygılarımla…

Yorum yapın

Kablolu Adsl Modeme Wireless Modem Bağlanarak Kullanılabilir mi?” üzerine 19 yorum

  1. ya arkadaşlar guzel şeyler yazmışsınız emeğinize sağlık bide benim sorum var bilenler cevap yazarsa sevinirim komşuda kablolu internet var bende kablosuz modem alıp ortak kulanmak istiyorum ama bu modeme internet aldığım bilgisayardan yani komşunun modeminden veya bilgisayarından herhangi bi ayar yapmam gerekirmi teş.

  2. İnterneti ortak kullanan bir çok kullanıcı var.Ortak kullanıcılardan bazıları kablolu bazıları ise kablosuz ağ kurmak isteyebilir.Bu bakımdan çok faydalı bir paylaşım olmuş.Emeğine sağlık.Benimde şöle bi sorunum var.Alt kattaki komşumda airties rt 110 4 portlu kablolo modem var.Bende şu anda ondan kablo çektim ama kablosuz modemim var ve kablosuz bir ağ oluştrmak istiyorum.Benim modemim tp-link td -w8951nd (router).Nasıl bir yol izlemem gerekir acaba.

  3. İnterneti ortak kullanan bir çok kullanıcı var.Ortak kullanıcılardan bazıları kablolu bazıları ise kablosuz ağ kurmak isteyebilir.Bu bakımdan çok faydalı bir paylaşım olmuş.Emeğine sağlık

  4. arkadaşlar benim merak ettiğim konu aslında şu, konu ile alaklı kişilerden bilgi istiyorum lütfen.. şimdiben telefon wifi olarak interntede bağlanıyorum ama ben masa üstü pc üzerinden bağlanıyorum, pc de bir wifi cihazım var biryazılım sayesinde wifi dağıtıcı olarak işi hallettim ama sorun ben telefonu pc acık olmadan kullanmak bunun içinde kullandığım kaplolu usb modemimden burada anlatıldığı gibi benzer bir yol ile bu mümkünmü,, elimdeki modem iyi bir modem ve benzer kablosuz modem lmaya kalksam cok masraflı ve şu an için gereksiz görüyorm bu nedenle hem bir calışma hede bir ihtiyacdan neden böyle bir şeye ihtiyacım var.. lütfen bilgisi olan yardım etsin..

  5. üstad emeğine sağlık ben kaldığım apartın kablolu internetine bağladım kablosuz modemi benim laptop giriyor internete fakat arkadaşımın bilgisayarı bağlanmıyor yardımcı olursan sevinirim

  6. üstad emeğine sağlık. tam ihtiyacım olan şey ama bi sorun var sanırım okuduğumu anlamakla ilgili bir problemim var. kablolu modemin ip numarasını ne yapıyoruz tam olarak anlamadım bu ilki soru işareti ikincisi kör topal bişeyler yaptım arkadaşımla oturduğumuz apartın internetini kendi modemimizle koblosuz yapalım dedik benim laptop giriyor internete fakat arkadaşımın laptop girmiyor ip hatası veriyor yardımcı olursan sevinirim saygılar

  7. süper bi anlatım sade ve basit. bizzat dediklerinizi denedim oluyormuş. kablosuz modemi dediğiniz gibi ethernet kablosuyla laptopa bağlamadan ayarları yaptım daha önce olmadı, bağlayıp da ayar yapınca oldu. teşekkürler paylaşım için

  8. Paylaşım gerçekten güzel önemli bir husus ve püf noktası teşekkürler.

  9. bende günlerdir bunun için uğraşıyorum 🙂
    senin yazını da okudum bu yolda ilerlerken ..
    ve senin çözümünden daha kısa bi çözümüm var ..
    sağ tıkla özellikler , paylaştır ..
    detaylarını öğrenmek istersen anlatırım ..

    ancak bu durumda masaüstü bilgisayarın açık kalması gerekiyor …
    şimdi bnm asıl sorunum normal kablolu bir modeme , wirelis alısını bağlamak ve dağıtıcı istasyon olarak onu kullanmak ..

  10. merhabalar ben ve kardeşim internet aldık evlerimizin arasında yaklaşık 50 mt mesafe var bu nedenle artiesin kablosus modemini aldık fakat 50 mt cekmedi bende artiesin küçük köprü vesifesi gören wirelles 301 kullandım ama bu seferde herkez internede bedeva girebiliyor.bunu engellemek için ne yapmam lazım şimdiden teşekürler kolay gelsin

  11. önemli bir bilgi ve çok anlaşılabilir bir şekilde paylaşılmış. çok teşekkürler…

  12. ne dion kardeşim sen ya dalga mı geçion ne dediğini bilmion herhalde bi kablolu modem dion bi kablosuz modem yazıon bi ölesin bi böle.. başlığı oku ilkönce.! dalga geçme milletle.

  13. Ben balık tutmasını öğrettim.Balığı hangi gölde tutacağına sen karar ver 🙂
    mesela geçmişte adsl wireless modeme sahip olupta kablonete geçen ve kablonetin kablosuza göre daha ucuz olan kablolu modemini alan kullanıcılar bu yöntemle kablosuz kablonet modem almadan daha ekonomik olan bu yöntemi kullanabilirler.Bu yöntem daha çok kaynakları verimli kullanmak için geçerli….daha farklı kullanım alanlarıda var ama artık uzatmak istemiyorum…..

  14. sanırım kablosuz modem 1 portlu ve hub yada switch e ek bir yatırım yapılması istenmiyor. Eğer bir şekilde elinizde kablolu ve kablosuz modem varsa ve ek bir yatırım yapmak istemiyorsanız değerlendirilebilir…

  15. Güzel bir yazı olmuş ancak anlamadığım bir hususu danışmak istedim. Kablosuz modemim varsa bunu neden kablolu modeme bağlamak için uğraşayım doğrudan kablosuz modemimi bağlar çalışırım değil mi? Acaba ben hangi noktayı kaçırdım?