Google, Chrome OS ile Windows’a Rakip

İnternet dünyasında sürekli adından söz ettiren Google, işletim sistemleri pazarının tek hakimi Windows’a rakip olabilecek Chrome OS adında web tabanlı bir işletim sistemini 2010 yıllarının ortalarında çıkaracağını yakın geçmişte duyurmuştu.

1998 yılında iki doktora öğrencisinin çalışmalarıyla kurulan Google 11 yıllık geçmişinde; internet kullanıcıları için arama motorlarının vazgeçilmezi olmuştur. Gmail hizmeti ile e-posta sağlayıcıları arasında en fazla veri depolama özelliğine sahip olan Google daha birçok alanda sağladığı çeşitli hizmetlerle internet kullanıcılarından tam not almış durumda.

Chrome OS

Geçmişte edinmiş olduğu bu tecrübelerle daha iyi bir hizmet anlayışı için sürekli kendini geliştiren bu dev şirket, elde ettiği bu güveni yakın zamanda sunacağı yeni işletim sistemi ile arttırmak ve bir anlamda da Microsoft’un ayağını kaydırmak istiyor. Elbette bizlerde bu iki dev firmanın oluşturduğu rekabetin nasıl son bulacağını, hangisinin galip geleceğini çok merak ediyoruz.

Peki Linux tabanlı Chrome OS nasıl bir işletim sistemi olacak? Sağladığı kolaylıklar neler? Google tarafından bu konu hakkında herhangi bir bilgi sızıntısı yok. Ancak şimdiki işletim sistemlerinin hepsinden kullanışlı ve kolay bir arayüze sahip olacağı şirket yetkilileri tarafından açıklandı. Daha program piyasaya sürülmeden başarılı bulduğum en önemli özelliği ise web tabanlı bir işletim sistemi olmasına rağmen çeşitli eklentiler sayesinde internet bağlantısı olmadan bile kullanılabilmesi.

İşletim sistemlerinin tekeli Microsoft belki çok fazla müşteri kaybı yaşamayacak belki de Chrome OS hepimizin bilgisayarında yerini alacak. Bunu zamanla hepimiz göreceğiz. Ama şunu söylemeliyim ki; Google tarafından atılan bu taş Microsoft’un başını yarabilir.

Yorum yapın