Silverlight ile Online İşletim Sistemi

windows4all.com isimli site online işletim sistemi hizmeti sunuyor. Aslında doğru ifade tam olarak bu değil. Çünkü siteyi ziyaret ettiğimizde karşımıza gelen işletim sistemi Microsoft Silverlight ile oluşturulmuş bir sistem.

Siteye giriş yaptığımız ilk anda bir kullancı adı giriyoruz ve sonrasında masaüstü bizi karşılıyor. F11 tuşuna bastığımızda tam ekran moduna geçebiliyoruz.

Sistemi incelediğimizde kısıtlı özelliklerine rağmen bir çok uygulamanında yüklü olarak geldiğini görüyouz. Bunlardan bazıları Notepad, Windows File Explorer, Media Player, Calculator, Sidebar gadgets ve Satranç, Solitaire ve Spider oyunları.

Masaüstünde yer alan IE ikonuna çift tıkladığımızda Silverlight tabanlı browserımız açılıyor ve istediğimiz bir sitenin adresini yazarak ziyaret edebiliyoruz. Türkiye’ de youtube yasaklı olduğu için bir deneme yapmak istedim ancak youtube a giriş yapamadım. Çünkü uzakta olan bir bilgisayarı değil silverlight ile hazırlanmış bir web sitesini kullanıyorum.

Windows4all üzerindeki işletim sisteminde notepad uygulamasını kullanarak bir dosya oluşturdum ve kaydettim. Siteyi daha sonra ziyaret ettiğimde ise kaydettiğim dosyanın hala orada olduğunu gördüm. Bu farklı bir duygu. Ama sanırım bu dosya lokalde tutuluyor, yani oraya güvenerek depolama yapılmamalı. Sizde deneyin!

Sitenin kodlaması ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak isterseniz bu bağlantıyı takip edin.

Yorum yapın