Windows 7’ye özel firefox

Microsoft‘un IE8‘ ine karşı en büyük rakibi olan Mozilla Firefox Windows7 işletim sistemi için yeni bir web tarayıcı geliştiriyor.

Mozilla Firefox‘un Windows7 işletim sistemi için geliştireceği yeni tarayıcısının sürümü 3.7 olacak. 3.7’de görselliğe çok daha fazla yer vereceği bilinen web tarayıcısında, Office 2007‘den alışık olunan ve çok beğenilen Ribbon arayüzü kullanılacak.

firefox-noaero
Firefox 3.7'den İlk Görünüm

Burada son kullanıcı olan bizlerin aklına ister istemez iki farklı soru geliyor. Birinci soru; 32 ve 64 bit olmak üzere farklı sürümleri bulunan Windows7 için farklı Firefox sürümleri çıkacak mı yoksa daha önce olduğu gibi tek bir sürüm mü olacak.

İkinci soru ise, görselliği ön plana alacak olan Firefox, kendisini IE’nin en büyük rakibi yapan hızlı ne güvenli sörf yapma özelliklerini koruyabilecek mi?

Gerçi bu sorunun en güzel yanıtı açık kaynak kodu kullanan Firefox çekirdeğinde gizli. Yazılacak basit bir kodla bu söylenenler bir problem oluşturmayacaktır. Bir de Ribbon arayüzünün görselliğine rağmen çok az yer kapladığını düşünürsek daha önce alıştığımız Firefox performansından ödün verilmeyeceği sonucu çıkabilir.

Mart 2010’da piyasaya çıkması düşünülen Mozilla Firefox 3.7‘nin beta sürümünün önümüzdeki günlerde yayınlanacağı konuşuluyor. Windows7‘ yi bilgisayarlarına kurmuş olan akadaşlarıma bu beta sürümü yükleyerek test etmelerini tavsiye ederim.

Yorum yapın