Foto Mozaik

Aşağıdaki resime benzer fotoğrafları internette belki de bir çok kez gördünüz. Ama bu güne kadar size ait böyle bir fotoğraf yok. Foto Mozaik ten bahsediyorum.

Şimdi size tavsiye edeceğim program foto mozaik işini çocuk oyuncağına döndürüyor. Bu küçücük program (1 mb bile değil) boyundan büyük işe imza atıyor.

foto-mosaic

Programı indirdim ve kurdum. Sonra bir database oluşturmamı istedi ve benden resimlerimin bulunduğu klasörü rica etti. Gösterdim bende. Sonra o resimleri kullanarak database i oluşturdu.

Sonrasında mozaiklemek istediğim resmi seçtim ve kullanacağı database i belirttim. Ve arkama yaslandım. Bir süre sonra mozaik fotoğrafım beni bekliyordu.

Programda bir çok seçenek mevcut, eminim biraz karıştırınca siz de çok beğeneceksiniz.

Deneyin!

http://www.sixdots.de/mosaik/en/index.php

Ücretsiz, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, 911KB

Yorum yapın

Foto Mozaik” üzerine 9 yorum

  1. ben programı kurdum ama databaseyi yaptıktan sonra bana hata veriyo.acaba adım adım bana ne yapcağımı biri anlatabilir mi acaba?

  2. bizde programı indrdk fakat databaseyi yapıyoruz ama resmleri yüklerken hata yazısı alıyoruz.lütfen adım adım anlatacak biri varsa cok memnun oluruz.

  3. Siyah çıkmasının sebebi, mozaiki 1000 parçadan oluştur diyorsanı ve sadece 250 parça gösteriyorsanı mesela, bu durumda 750 parçalık kısım siyah gözüküyor 3/4.

    Eğer aynı resmi kaç defa kullanıcağınız seçeneğinde 4 seçerseniz o zaman hiç siyah resim çıkmaz 250*4=1000 parça sayısını yakalmış olursunuz.

    İpucu: Parça sayısı ne kadar fazla olursa o kadar net bir görüntü çıkıyor ortaya, elinizdeki resimlerin herbirini 20 defa kullanın gerekirse 😉

  4. Siteye gir, download yazan yere tıkla, sonrada ‘ Foto-Mosaik-Edda [Version 5.7.0 (1.955 KB)]’ yazan yere. Aradan zaman geçmiş gerçi ama belki download linkini bulamayanlar vardır diye yazıyorum.

  5. evet bendede aynı sorunu yapıyo siyah oluyor yada yapmıyor anlamadım yardımcı olursanız sevinirim bende sevgilime doğum günü hediyesi yapmak istiyorum…

  6. abi foto-mosaik programı nasıl kullanılıyor ayrıntılı bir anlatsan indirdim kurdumda ayarlarını beceremiyorum hata veriyor veya siyah yapıyor

  7. Bende foto mozaik programını kurdum. Kullanışı kolay bir program. Şimdi ise mozaik fotoyu sevgilime hediye etmeyi düşünüyorum.