Bing arama motoru ipuçları

Bildiğiniz gibi microsoft’ un arama motoru Bing görücüye çıktı. Şimdi size bing arama motoru (bing.com) ile ilgili bir kaç ipucundan bahsedeceğim. da

1. Bing arama motorunun tam sürümünü kullanın

Kuzey Amerika’ da yaşamıyorsanız muhtemelen sizde benim gibi bing arama motorunun tam sürümünü kullanamıyorsunuz. Yani bazı özellikler kısıtlı. Örneğin arka planda yer alan resimi değiştiremiyoruz. Oysa Amerika’ daki kullanıcılar günün resmini beğenmediyse bir önceki günkü yada daha önceki günkü resmi kullanabiliyor. Sadece bununla da sınırlı değil. Amerika’ daki kullanıcılar için bu resmler interaktif. Yani resimle ilgili bilgileri de ilgili kutucukların üstüne giderek okuyabiliyorlar.

microsoft-bing

Farklılıklar bununla da sınırlı değil. Amerika’ daki kullanıcılar için yapılan aramaların bir tarihçesi tutulurken bizim girdiğimiz sayfada böyle bir özellik yok. aslında yazının başından beri amerikadaki kullanıcılar diyorum ama tüm bu özelliklerden faydalanmak için amerika da olmak gerekmiyor. Şu bağlantıya http://www.bing.com/worldwide.aspx tıklayıp istediğiniz ülkenin bing ini açabilirsiniz. Tabi tam sürüm için Amerika Birleşik Devletleri – İngilizce yi seçmeniz gerekiyor.

Bing in tam versiyonunu sürekli kullanmak için sağ üst köşedeki Türkiye bağlantısına tıklayın ve gelen ekrandan Amerika Birleşik Devletleri – İngilizce yi seçin.

2. Borsacılar yaşadı

Eğer bir şirketi borsa kodu ile aradıysanız (örneğin GOOG yadaa MSFT), Bing otomatik olarak web slice oluşturuyor. böylece stok koduyla ilgili bir değişiklik olduğunda anında haberdar olabileceksiniz. Bu özelliği kullanabilmeniz için Internet Explorer 8 yüklü olması gerekiyor.

bing-stock

3. Hulu videolarını Amerika dışından izleyebileceğiz.

Hulu amerika dışından izlenemiyor ama bing ile bunun önüne geçmiş oluyoruz, küçük bir ekranda da olsa izleme şansımız var. Tabi video aramasında başka göze çarpan özellikler de var. Süreye, çözünürlüğe, kaynağa göre aramayı özelleştirebiliyoruz. 

4. Arama sonucu önizlemesi

Arama yaptınız ve hızlı bir önizleme yapmak istiyorsunuz. tam sürüm bing kullanıyorsanız arama sonucunun sağında yer alan çizgiye gelin ve mini önizlemeyle site ve yazı hakkında hızlıca bilgi sahibi olun.

bing

5. xRank Özelliği

xRank önemli kişileri izler ve sizin için bunları düzenliyor. Film yıldızları, müzisyenler ve diğer ünlüler için yapılan Live Search web aramalarını sayıyor sonra bulguları bir derecelendirme formülüne dahil ederek dünya çapında en çok aranan kişileri belirliyor

6. Microsoft Bing ile daha akıllı arama

istanbul diye arama yaptığımda harita, oteller, hava alanı, hava durumu gibi alternatifler sunarken iphone diye arattığımda aksesuarlar, yazılım gibi seçenekler sunuyor. Bunlar benzer aramalar değil, benzer aramalar için ayrıca önerileri var.

Sonuç: Bing gümbür gümbür geliyor. Bing arayüzü ile Google ı karşılaştırdığımda bing 1-0 önde gibi. ancak önemli olan doğru arama sonucunu en kısa sürede kim getirebilecek. Kişilerin arama yaparken gerçekten ulaşmak istediği bilgi ne? kim en iyi öneriyi yapabilecek. bunu zaman gösterecek. pazarın hakimi google ın bing den bing in de google dan alacağı şeyler elbet te olacak….

Yorum yapın

Bing arama motoru ipuçları” üzerine 5 yorum

  1. bu sabah kalktığımda jımmy diye bir adamın E2 kanlaında şov vardı ve bunla bir yarışma yaptılar adam 20 saniye içerisinde orkestranın turnesinin nerede olsuğunu saat kaçta ve kaç bilet satılacağını öğrendi

  2. arkadaşlar böyle düşünmeyelim bence
    yenilere de şans vermeli,
    şimdilik iyi bir arama motoru gibi görünüyor
    yeni olan bu arama motoru, uzun sayılabilecek bir geçmişe sahip bir tekel olan google ile karşılaştırılması bence yanlış, bence görünümü ve kullanımı hoş ve “türkçe”

  3. internetteki bilgi yığın her geçen gün arttıkça, bu türden arama motorları da artarak sayıca çoğalacaklardır lakin google gibi bir dev karşısında nasıl bir karşı politika geliştirceklerini zaman gösterecektir.

  4. google yanına bile yaklaşamaz. igoogle var arka plan için milyonlarca resimden istediğini seç.
    google map var çeviri var gmail var var oğlu var