Windows 7 Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Açılır

Uzak Masaüstü Bağlantısı ile, Windows kullanılan bir bilgisayara, aynı ağa veya Internet’e bağlı olan ve Windows kullanılan başka bir bilgisayardan uzaktan erişebilirsiniz.Nasıl? işyerindeki bilgisayarınızın tüm programlarını, dosyalarını ve ağ kaynaklarını evinizdeki bilgisayarınızdan, sanki işyerindeymiş gibi kullanabilirsiniz.

Uzaktaki bir bilgisayara bağlanabilmeniz için, o bilgisayarın açık ve ağa bağlı olması, Uzak Masaüstü’nün etkinleştirilmiş olması, sizin o bilgisayara ağ erişiminizin (bu Internet yoluyla olabilir) bulunması ve ayrıca bağlantı izninizin olması gerekir. Bağlantı izni için, kullanıcı listesinde olmalısınız.

Windows 7’ de uzak masaüstü bağlantılarına izin vermek için

1.     Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası, Sistem ve Güvenlik ve ardından Sistem’ in altında yer alan Uzaktan erişime izin ver’ i açın.

uzak-masaustu

2.     Gelen diyalog kutusunda "Uzak Masaüstü" altındaki üç seçenekten birini seçin. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

uzak-masaustu-1

3.     Kullanıcıları Seç’i tıklatın. Bilgisayarda yönetici iseniz, geçerli kullanıcı hesabınız uzak kullanıcılar listesine otomatik olarak eklenir. Başka kullanıcı eklemeyecekseniz 4. ve 5. adımları uygulamanıza gerek yok.

4.     Uzak Masaüstü Kullanıcıları iletişim kutusunda Ekle’yi tıklatın.

5.     Kullanıcıları veya Grupları Seçin iletişim kutusunda aşağıdakileri yapın:

•    Arama konumunu belirtmek için Konumlar’ı tıklatın ve arama yapmak istediğiniz konumu seçin.

•    Seçilecek nesne adlarını girin bölümünde, eklemek istediğiniz kullanıcının adını girin ve Tamam’ı tıklatın.

Ad, Uzak Masaüstü Kullanıcıları iletişim kutusundaki kullanıcılar listesinde görünür.

Not: Uyku veya hazır bekleme modundaki bir bilgisayara bağlanamazsınız.

Tüm bunları yaptıktan sonra sıra adsl modemden port yönlendirme işlemini yapmaya geliyor. Her modem de bu ayarlama farklı olduğu için bunu bu konuda soru gelirse ayrı ayrı makaleler şeklinde anlatacağım.

Yorum yapın

Windows 7 Uzak Masaüstü Bağlantısı Nasıl Açılır” üzerine 14 yorum

  1. S.a
    ben masaüstünü ayarladım lokal olarak bağlandığımda hiç sorun yok ama başka bilgisayardan bağlanmak istediğimde kullanıcı adı ve şifre sorunu veriyor

  2. Selam

    Efenim simdi bendeki surum home premium dediginiz gibi secenekler cikmiyor. Baska bir menu duzenim var ben onay vermeme ragmen baglanti yapamiyorum olay porttan sebebmidir?

  3. windows 7 Ultimate proğramının orjileni aldım hemde 350 miliyonlira verdim Vista proğramının üzerine yükledim.Şu son ay içerisinde Bilgisayarımın köşesinde bu orjinal proğram değil.Halbusaki orjinalı hala bende mevcuttur.Bunu microsoft sitesine Duyurulur

  4. çok saolun süper direk açar açmaz yardımcı oldu ellerinize sağlık kolay kolay hiçbir siteye yorum yazmazdım
    kolay gelsin

  5. Uzak Masa Üsütü Portu Nasıl Yapcaz Açmak Airties Modem Benim Nasıl Yapmam Lazım Yardım

  6. öncelikle vergiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. benim win 7 e uzak bağlantı sorunum var aynı anda birden fazla kullanıcıya izin vermiyor bu sorunu nasıl aşabilirm acaba