Lush Türkiye

Lush Türkiye firmasının online satış imkanı da sunan resmi web sitesi www.lushturkey.com açıldı. Özellikle web2.0 teknolojilerini bolca içermesi ve kullanıcılara her adımda kullanım kolaylığı sağlaması çok güzel.

Sitenin en dikkat çekici özelliklerinden biri ürün arama bölümü dahil pekçok yerde ajax teknolojilerinin kullanılmış olması, mootools ve diğer javascript eklentilerinden üst seviyede faydalanılmış olması ve her adımda kullanıcıların en az tıklamayla sitede gezinmeleri, bilgi almaları ve yorum yapmalarını sağlamaya yönelik alt yapılar sunulmuş olması.

Ayrıca özellikle alışveriş sepetine eklenen tüm ürünlerin aylık bazda analizleri yapılmakta. Tüm satın almalar, kullanıcı bilgileri ve log analizleri de dahil edilerek cross marketing ve ürün öneri sistemi çalışmalarında gözden geçirilmekte ve yeni kampanyaların planlanmasında bu bilgilerden optimum seviyede faydalanılmakta.

Lush – Taze ve Organik Diyor ki:

Lush ailesi olarak bizler, ‘Taze’ ve ‘Organik’ kelimelerinin pazarlama terimleri olduğuna değil aksine her birinin kendilerine has ve dürüst birer anlamı olduğuna inanırız. Bu sebeple Lush, kendini geleneksel bir kozmetik firmasından daha çok, cildinize özel bir gıda mağazası olarak görmektedir. Lush prensip olarak reklam vermemesine rağmen, kısa sürede tüm dünyada tercih edilen bir marka haline gelmiştir. Öyleki Lush’ın ürünlerini satın alanlar arasında İngiliz Kraliyet Ailesi üyeleri, Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker ve eşi Mathew Broderick,  Kylie Minogue, Halle Berry, John Malkovich, Russel Crowe, Jude Law gibi birçok tanınmış isim ve yıldız da vardır.

Lush Türkiye’ye ise Habitus Pazarlama tarafından getirilmiş ve kısa sürede taze, el yapımı, makul fiyatlı ve çevreye duyarlı Lush ürünleri, Türkiye’de de hak ettiği ilgiyi görmeye başlamıştır. Dünyada 650’den fazla mağazasıyla hizmet veren Lush’ın İstanbul’da dört, İzmir ve Ankara’da birer adet olmak üzere toplam altı mağazası bulunmakta.

Marc Constantine ve bir grup arkadaşı tarafından kurulan Lush ilk mağazasını Nisan 1995’te İngiltere’nin güney sahilindeki Poole’da açtı ve o günden bu yana sürekli olarak büyümekte. Bu haliyle de ciro bakımından dünyanın ilk 10 kozmetik markası arasında yer almakta.

Lush kurucuları amaçlarını “olabilecek en doğal kozmetikleri geliştirmek ve sentetik katkı maddelerinden uzak durmak” olarak açıklıyorlar. Tüm Lush ürünleri en yüksek kalitede ve en önemlisi mümkün olduğunca organik ham maddelerden (şifalı bitkiler, meyveler, çiçekler ve bitkisel esans ve yağlar) üretilmektedir.

Tamamen el yapımı ve taze hammaddelerle üretilen cilt bakım kremleri, yüz maskeleri, banyo tuzları ve köpükleri, losyonlar, duş ürünleri, saç bakım ürünleri, el ve ayak bakımı, tıraş kremi, hatta diş macunu dâhil 250’yi aşkın ürün çeşidiyle Lush diğer firmalardan farklı bir konumda yer almaktadır. Tıpkı vitamin veya mineral tableti almakla, taze meyve ve sebze tüketmenin eş değer olmadığı gibi, Lush vücut için de bitkilerin taze olarak kullanılmasının en iyi faydayı sağladığına inanmaktadır.

Bu taze ve el yapımı ürünlerin müşterilere sunumu ise oldukça keyifli ve zevklidir. Her Lush mağazasına girdiğinizde etrafınızı muhteşem kokular sarar ve bir renk cümbüşü ile kendinizi bambaşka bir dünyada hissedersiniz.

Lush’ın ürün paleti ise oldukça geniştir. Sabunların haricinde, banyo tuzları ve köpükleri, duş jelleri-jöleleri ve kremlerinin yanı sıra, saç bakım ürünleri, kınalar, erkekler ve bayanlar için cilt bakım ürünleri, katı masaj yağları, katı, toz veya krem deodorantlar ve ayrıca özenle hazırlanmış hediye paketleri mevcuttur. Üç aylık bebekten başlayarak her yaş, her cins ve her tipte insan için uygun ürünler bulmanız mümkündür. Ürün gruplarını ve çeşitlerini sürekli yenileyen firma ayrıca katı şampuanlar, banyo balistikleri gibi birçok ürün grubunun da yaratıcısı ve patent sahibidir.

Yorum yapın