Alt Domainmi Alt Klasörmü Subdomain mi Subfolder mı

Açıkçası bu konu hep kafamı karıştırmıştır. Aslında sadece benim değil, Alt Domain mi Alt Klasör mü (Subdomain vs Subfolder) seçimi yapmakta zorlanan bir çok kişinin olduğunu tahmin ediyorm.

Aslında ben bir kaç deneme yaptım ama indexlenme konusunda hayal kırıklığına uğradım. Şöyleki,

pdfdergi.com alanı altında blog.pdfdergi.com isimli bir alt domain oluşturdum ve içini içerikle doldurdum. Bir süre sonra organik hit almaya başladı. ancak ana domainin gücü bu sub domainde yoktu. subdomaine link verdiklerinde ise ana domainimime bir faydası olmadı.

Sonrasında pdfdergi.com alanı altında mesaj isimli bir alt klasör açtım (http://pdfdergi.com/mesaj/). Sonrasında mesaj klasörünü ana sitenin içeriğine uygun olarak içerikle doldurdum. Aradan bir kaç gün geçmesine rağmen mesaj klasörümün içinde yer alan içerikler indekslenmedi. Oysa ana klasörüm 5-10 dakika içinde indeksleniyor.

Alt Domain mi Alt Klasör mü (Sub domain ? Sub folder ?) hangisi daha iyi diye sorduğumuzda ikisininde güçlü olduğu noktalar var diyebiliyorum, ama emin değilim.

Ne zaman Subdomain kullanmalıyım?
Eğer site içeriğinden farklı bir konuda yayın yapılacaksa alt domain kullanmalı.

Ne zaman Subfolder kullanmalıyım?
Eğer site içeriği ile benzer bir konuda yayın yapılacaksa alt klasör kullanmalı.

Bu benim görüşüm. Siz ne dersiniz? Alt Domain mi Alt Klasör mü (Subdomain mi daha iyi yoksa  Subfolder mı?

Yorum yapın

Alt Domainmi Alt Klasörmü Subdomain mi Subfolder mı” üzerine 2 yorum

  1. Katılıyorum. Ama profesyonel sitelerin bir çoğu forum sayfaları için alt domain kullanıyor.

    Hatta hem alt domain hem de alt klasörde kullanabiliyorsunuz aynı anda. Ben öyle yapıyorum. Ama şuan bir sorunum var. Alt domainden sitema girince login olamıyorum. Ayarlarımı alt domaine göre değiştirmeme rağmen bu sorunumu çözemedim :/