ttnet’ den spam’ a darbe

Internet üzerinde aynı mesajın yüksek sayıdaki kopyasının, bu tip bir mesajı alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesi SPAM (istenmeyen e-posta) olarak adlandırılır.

SPAM e-postalarının sayısı her geçen gün artmakta ve tüm e-posta kullanıcılarını ve servis sağlayıcıları önemli derecede olumsuz etkilemekte. Bir çok internet virüsü e-posta yoluyla güvenlikleri ihmal edilmiş bilgisayarlardan yayılmakta.

TTNET, Internet dünyasının lider şirketi olarak SPAM e-postaların önlenmesine karşı aktif bir rol alması gerektiğini düşünüyor. Böylece, hem ülkemizin prestij ve itibarına katkıda bulunmayı hem de SPAM e-postalardan dolayı yaşanılan müşteri memnuniyetsizliklerini gidermeyi hedefliyor.

TTNET, SPAM yayan programların e-posta göndermek için kullandığı 25.portun e-posta gönderimini engelleyecek. E-posta sağlayıcı firmaların ve müşterilerinin de bu değişiklikleri yapmaları gereken durumlar olacak. (Port 25 e-posta gönderimi için en yaygın kullanılan porttur.) Bu değişiklik bilgisayarınız üzerinden SPAM e-posta göndermek isteyen casus programların e-posta göndermelerini engelleyecek.

15 – 30 Nisan 2009 tarihleri arasında yaklaşık 250bin IP aşamalı olarak bloklanacak. Pilot çalışmadan Aydın, Bayburt, Diyarbakır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon’daki ttnet müşterileri etkilenecek.

Port numarası değiştikten sonra gerekli değişikliği yapmazsanız ttnet mail adresini kullanırken sorunlar yaşayabilirsiniz.

Yorum yapın

ttnet’ den spam’ a darbe” üzerine 22 yorum

  1. ellerıne saglık ttnet spam temızlıgını elıne aldın ve basarılı oldun yahu

  2. ttnet spam larla savaşmak için port değişikliği yaptı ve bu konuda başarılıolduğunuda gösterdi…

  3. ttnet spam 25. portunu kapatnması ıyı oldu artık spam derdınden kurtulcaz umarım harıka gercekten

  4. ttnet port değişikliği ile spam maillerine son verdi.bu konuda kendisini tebrik etmek isterim.yine iyi bir çalışma çıkardı bence.

  5. ttnet spam konusunda basarılı gercekten muhtesem yahu ustelık bızlerı spmadanda kurtarıyor

  6. spamlar neye uğradıklarını şaşırdılar…ülkemizde rahat rahat konaklayan spamları bir port değişikliği ile nakaut eden ttnete nasıl teşekkür etsek azdır…

  7. bızı spamlardan kurtarın artık bıktım ya…ama ttnet halledecıgıne ınanıyorum superısn ttnet

  8. duydunuz mu arkadaslar dunyadakı sıralamamız hemen 4 de dusmus yakında bunların soyunu da kazır ıns ttnet.:D

  9. ttnet spam’La mücadelesinde başarılı adımlarla ilerliyormuş.2.sıarad olan dünyadaki ısralamda şuan 4’e düşmüş.süper!

  10. ttnetin bu uygulaması başladıktan sonra spamlar büyük ölçüde azaldı gerçekten

  11. ttnet port değişiklikleri için süper bir hizmet veriyorsun, spamlardan kurtulmak gerçekten şahane olacak.

  12. bizi spamlardan kurtardığın için sağol ttnet. virus korkusundan kurtulduk desenize

  13. TTNET KEŞKE TOPLUMUN İÇİNDEKİ SPAMLARIDA TEMİZLEBİLSEN. TEMİZ TOPLUM TEMİZ İNTERNET TAM OLUR YAAA.DURMAK YOK YOLA DEB-VAM TT NET.

  14. spamlardan kurtuluyoruz artık, yalan yanlıs seylerı gormekten sıkıldık,ustelık dolandırılmaktanda kurtarmıs oluyo bızı ttnet;tsekkurler…

  15. ttnet spam hizmeti gerçektende takdire değer.kişilik haklarına aykırı,içerikleri yalan yada yanıltıcı olan spam mailler için yapılan bu hizmeti bizlere sunduğu için teşekkür ediyoruz…

  16. bu temiz interinet dedikleri iyi bir şey galiba. bak ucu spamlara kadar dokundu. kurtarın bizi bunlardan.yetti gari.