Windows 7′ den Windows XP’ ye dönülür mü?

Microsoft Windows 7 kullanıcılarının Windows XP ye dönebileceğini açıklamış. Bunu açıklayana kadar Windows Vista kullanıcılarını Windows 7 ye ücretsiz yükseltebileceğini açıklasaymış daha iyi olurmuş. Microsoft Windows 7‘ nin Windows Vista’ dan daha başarılı olacağını düşünüyor, bende bir nebze olsun katılıyorum, çünkü Windows 7 ile yaptığım testlerde performansını gayet başarılı buldum.

Windows Vista‘ yı yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Bilgisayarım T7300 chip setli intel core 2 duo 2.0 Ghz işlemciye sahip bir notebook. Fifa, pes gibi oyunları da rahatlıkla oynayabiliyorum. işim gereği zaman zaman Windows XP kullanmak zorunda kalıyorum.Bir Vista kullanıcısı olarak Windows XP’ ye downgrade yapmayı hiçbir zaman düşünmüyorum. Performansından memnun olan Vista kullanıcılarının da zorunlu başka bir sebebi olmadıkça XP’ ye döneceklerini düşünmüyorum. Oysa Windows 7′ ye ücretsiz geçiş imkanı verilse bunu yapabilirim.

Önümüzdeki yıllard insanlar daha mobil olacaklar ve mobil işletim sistemleri daha çok kullanılacak. Apple, Google gibi devler ücretsiz OS dağıtmaya başlarken Microsoft zor durumda kalabilir. Microsoft yetkilileri duyun sesimizi, sattığınız programların yeni versiyonlarına geçiş için istediğiniz ücretleri düşürün. Yoksa gerçekten tercih edilme oranınız ciddi bir şekilde düşecek. Bakınız firefox internet explorer ı döver mi?

Yorum yapın

Windows 7′ den Windows XP’ ye dönülür mü?” üzerine 4 yorum

  1. ben bu xp ye dönüş yapabilirim fakat daha sonra windows 7 ye dönebilirmiyim bilmiyorum herşey fallout new vegas için

  2. bana böre en iyisi windows 7 daha iyisi olamaz xpden kat kat iyidir görselde bir sorun yok

  3. @jojobey
    tipik orta düzeyde bir bilgisayar kullanıcısı yorumu. yıllardır üzerinde çalışılmış bir işletim sisteminin görsellikle yorumlayacağını düşünüyorsun. Gerek sistem desteği gerekse performans bakımından vista xp’nin kat kat üstünde. Windows 7 xp sistemleriyle kıyaslanamaz bile. bozuk makinaya xp bile yüklendiğinde kasar. aynı şey 7 ve vista içinde geçerli. doğru işletim sistemini doğru makinaya yüklemek gerek.

  4. hocam windows 7 yide yukledim..yine en kralı xp diyorum..xp ile 7 de olan tüm görsellikleri yapabiliyorum..ee performansı da cok iyi..öyleyse ne gerek var..?
    vista zaten göz boyamaydı..o yüzden arada kaldı..win 7 de öyle olacak demedi demeyin..xp den sonra işletim sistemini oturtamadı bill amca..