Netbook yada Nettop için Google Android iyi bir seçim olabilir

Asus’ un geçtiğimiz dönemde piyasaya sunduğu netbook modelleri bir fırtına etkisi göstermişti. Ardından Acer, HP gibi üreticiler bir çok model çıkararak netbook piyasasını daha da canlandırdı.

Netbook, çok güçlü bir donanıma sahip olmayan küçük boyutu ile internet, mesajlaşma servisleri, ofis programları gibi uygulamaları rahatlıkla çalıştırabilen bir bilgisayar diyebiliriz. kullanılan donanım olarak ortalama bir notebook a göre daha ucuz parçalar içermesi netbook u cazip kılıyor. Eğer sadece internete girecek, mesajlaşma araçlarını kullanacaksanız notebook yerine daha ucuz olan netbook yada nettop u kullanabilirsiniz.

Tipik olarak, bir donanım satın alırken fiyat çok büyük bir etkendir. Google Android işletim sistemi akıllı telefonlara girdi, yakın zamanda netbook yada nettop bilgisayarlarda da kendini gösterecektir. Netbooklar oyun amaçlı kullanılmadıkları için iyi bir arayüzle google bu işi götürür. günümüzde office gibi hizmetlerin bile internetten çalışabildiğini düşünütsek web os artık hayal değil, çok yakın. Siz ne dersiniz?

Yorum yapın