Murat Macit ile Derin Deryam blog röportajı

Blog yazarları ile yaptığımız röportajlar serimiz Murat Macit’ in DerinDeryam blogu ile devam ediyor. İşte bu keyifli röportaj sizlerle:

Hoş geldiniz, röportaj isteğimizi geri çevirmeyip kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim

Öncelikle kendinizden bahsetmenizi rica ediyorum. Yani bilişim dünyasının dışındaki sizi tanımak istiyoruz. Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ben 25 yaşında, işletme mezunu bir gencim. Devlet memuruyum. Mesailerim dışında arta kalan zamanlarda ülke gündeminde ne varsa onunla ilgili düşünceler üreten biriyim.

Bilgisayarla ilk olarak nasıl tanıştınız? İlk kullanım zamanlarınızda en çok ne yaparak vakit geçirirdiniz?

Bilgisayarla 7-8 yaşlarında tanışmıştım. Komşumuza gitmiştik. Orada benim yaşlarımda bir çocuğa ait bilgisayarı gördüm. O günü hala unutamadım.Hep bir bilgisayarım olsun istedim. Daha bir yıl önce sahip olabildim.

Blog yazmaya başlamadan önceki internet yaşamınızdan bahsedebilir misiniz ?

Blog yazmadan önce de şimdi aynı şeyleri yapıyorum. Gazeteleri takip ediyorum. Haberleri değil belki ama sevdiğim yazarları okuyorum. Son dakika gelişmeleri çok ilgimi çekiyor.

Blog yazma fikri nasıl ortaya çıktı, nasıl başladınız?

Zaman gazetesinin Pazar ekinde bloglarla ilgili haberi görünce başladım yazmaya.Daha doğrusu yazıyordum ama yayınlayacak mekan bulamıyordum.

Blogunuza verdiğiniz isim nereden geliyor? Bize biraz blogunuzdan bahsedebilir misiniz?

Derya eşimin ismi. Derin Deryam, biraz da düşünce dünyamı yansıtıyor.

Blogunuza ne kadar vakit ayırıyorsunuz? Bunu yeterli görüyor musunuz?

İşim bazen o kadar engel oluyor ki bakacak vakit bulamıyorum. Biraz da hissetme meselesi, hissetmeyince yazmıyorum, bakmıyorum. Ayırdığım vaktin yeterli olup olmadığını bilemem. Hayatım sadece blog değil.

Blogunuzu incelediğimizde gerçekten özgün bir içeriğe sahip paylaşımcı bir blog olduğunu görüyoruz. Belirli bir çizginiz var, bu konuda bir şeyler söylemek ister misiniz?

Ben her şeye söyleyecek bir sözü olanlardan olmak istiyorum. Kendimi geliştireceğimi düşünüyorum yazarak. Birilerine bir şey anlatma kaygım yok ama anlaşılır olmak istiyorum.

Blog yazmak için kendinizi zorunlu hissettiğiniz oluyor mu? Yoksa hala ilk günlerdeki gibi eğlenceli bir uğraş olarak mı görüyorsunuz?

Ben sinirlendiğim zaman kesin yazmalıyım diyorum kendi kendime. Bu ülke insanlarını saf yerine koyanları görünce yazasım geliyor. Sevinçli anlarımda bu pek böyle olmuyor.

Blogunuzun dışında başka zaman harcadığınız projeleriniz var mı ?

Bu aralar fırtınalı günler geçiriyorum. Kafam sakinleşince yazmaya devam edeceğim. Projelerim yazmaktan ibaret.

Türkçe içerikli bloglarla yabancı dillerdeki bloglar arasında sizce farklılıklar var mı? Biraz bunlardan bahsedebilir misiniz?

Türkçe blogları inceleme imkanı buldum. Genelde spor üzerine bloglar ve çoğu Acetobalsemico kopyası. Bende ona özenirdim önceden ama şimdi kendi çizgimi belirlemeye çalışıyorum.

Bloglar özellikle son dönemde yüksek okuyucu sayılarına ulaştılar. Bloglar medyaya alternatif olabilir mi? Medya gibi gündem oluşturacak güce sahip olabilirler mi?

Bloglar para kazanma kapısına dönüşebilirler ama medyaya alternatif olamazlar çünkü medya çok güçlü ve elinde televizyon gibi bir silah var.Medya’ya uyuz oluyorum.

Eminim birçok blog yazarını takip ediyorsunuz ama şu an aklınıza gelen takip ettiğiniz bloglar hangileri?

Ne yalan söyleyeyim. Ben pek blog okumam.Listemde ki arkadaşlar güncelledikçe benim blog da görünüyor, ilgimi çekerse okuyorum.

Son olarak blog hayatına henüz başlamamış yada yeni yeni yazmaya başlayan yada yazan ama istediği okuyucu kitlesini bir türlü elde edemeyen blog yazarlarına/adaylarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Ben öncelikle yazmayı seviyorum. Bu blog olur veya beyaz bir sayfa olur ya da kitapların satır araları olur fark etmez. Benim tek idealim var o da çocuğuma yazdıklarımı gösterebilmek. Yoksa beni okusunlar diye dert etmiyorum. Beğenilme kaygım eskisi gibi yok. Beğenilmek yine de güzel.

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederek, röportajımızın sonuna geldiğimizi üzülerek de olsa söylemek zorundayım. Gerçekten çok güzel bir sohbet oldu. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Bende size çok teşekkür ediyorum. Blog yazan tüm arkadaşlarıma bol ilhamlı günler diliyorum.

Murat Macit’ in günlüğüne derinderyam.blogspot.com adresinden erişebilirsiniz.

Yorum yapın

Murat Macit ile Derin Deryam blog röportajı” üzerine bir yorum

  1. çok degerli çalışmalarının yakında ntakip ediyorum çalışmlarınızda başarılar