Vista ile ekran yakalama Ekran Alıntısı Aracı

Vista yada XP (95, 98 …) PrintScreen tuşuna bir kez bastığınızda ekranda olan görüntü panoya kopyalanır. Ve sizde word, excel, outlook, paint vb bir program içindeyken yapıştır komutunu kullandığınızda panodaki görüntü ilgili programa aktarılır.

eğer sadece açık pencerenin ekran görüntüsünü almak istiyorsanız Alt ve PrintScreen tuşlarına aynı anda basmanız yeterlidir. bu ikisi işinizi tam olarak görmediği durumda vista içinde yer alan Ekran Alıntısı Aracı yardımınıza koşabilir.

Bu basit, ücretsiz ve vista ile beraber gelen programla ekrandaki anlık görüntüleri yakalayabilirsiniz.

Ekran Alıntısı Aracı‘nı ekranınızdaki herhangi bir nesnenin anlık bir ekran görüntüsü yakalamak veya alıntılamak ve sonra resme görüntüye eklemek, kaydetmek veya paylaşmak için kullanabilirsiniz. Aşağıdaki türden parçalar yakalamak için fare veya tablet kalemi kullanmanız yeterlidir:

Başlat düğmesi, Tüm Programlar, Donatılar ve ardından Ekran Alıntısı Aracı’nı tıklatarak Ekran Alıntısı Aracı’nı açın.

Serbest Formda Parça. Bir nesnenin çevresine daire veya üçgen gibi düzensiz bir çizgi çizin.

Dikdörtgen Parça. Bir nesnenin çevresine dikdörtgen oluşturacak şekilde, imleci sürükleyerek kesin bir çizgi çizin.

Pencere Parçası. Yakalamak istediğiniz, tarayıcı penceresi veya iletişim kutusu gibi bir pencereyi seçin.

Tam Ekran Parça. Bu tür parçayı seçtiğinizde tüm ekranı yakalar.

Bir parça yakalandıktan sonra, otomatik olarak işaretleme penceresine kopyalanır; burada parçaya açıklama ekleyebilir, kaydedebilir veya paylaşabilirsiniz.

ekran-yakalama

Not: Ekran Alıntısı Aracı açıkken, bir parça yakalayıncaya kadar ekranınızda beyaz bir kaplama görüntülenir. Kaplamayı kaldırmak için, Ekran Alıntısı Aracı’nı açın ve Seçenekler’i tıklatın. Ekran Alıntısı Aracı Seçenekleri iletişim kutusunda, Ekran Alıntısı Aracı etkinken ekran kaplaması göster onay kutusunu temizleyin ve Tamam’ı tıklatın.

Yorum yapın

Vista ile ekran yakalama Ekran Alıntısı Aracı” üzerine 4 yorum

  1. Güzel bir anlatım, Ben merak ettim eskiden olmuyordu acaba bu bahsettiğiniz şekilde media Playerda oynayan bir filmden bir kare alabiliyor mu?

    Teşekkürler