iPhone OS 3.0 işletim sistemi indir download

iphone-30Apple, iPhone OS 3.0 işletim sistemini duyurdu. iPhone‘ a 100’den fazla yeni özellik kazandıran güncelleme yazdan itibaren kullanılabilecek. Daha önce izin verilmeyen “kes, kopyala, yapıştır” olayı böylece devreye girecek.

Bir başka yeni özellik ise MMS gönderimi yapılabilmesi. Ancak bu özellik sadece 3g cihazlarda çalışacak. Daha önceden yer almayan arama özelliği de yeni versiyonla beraber devreye girmiş olacak.

iPhone kullanıcılarını sevindirecek bir başka gelişme ise cihazın artık ses kaydı yapabilmesi ve steryo Bluetooth kullanılması da mümkün olacak.

Aslında bu tür özellikler bir çok telefonda olmasına rağmen yeni yazılımla iphone da da yer alması Apple’ ın rakiplerine karşı stratejisini de ortaya koyuyor.

Apple yeni işletim sistemi iphone OS 3.0‘ın dışında Apple iStore için uygulama geliştirenlere yönelik oldukça önemli bir yazılım ve uygulama geliştirme programı da yayınladı. Böylece, Apple iPhone için uygulama yazanlar artık çok daha kolay yoldan amaçlarını gerçekleştirebilecekler.

iphone-os-30

Daha fazla bilgi için SDK ve iPhone 3.0 hakkında Apple tarafından 17 Mart 2009 da gerekleştirilen sunumu (ingilizce) izleyebilirsiniz.

iPhone Developer Program üyeleri yazı beklemeden yeni işletim sistemi iPhone OS 3.0′ ı şimdiden indirip deneyebilecek.

iPhone OS 3.0 Beta için iPhone SDK

iPhone OS 3.0 Beta için iPhone SDK: 1000′ den fazla yeni API’nin bulunduğu yeni sdk ile program yazmak daha kolay. Yeni API‘ler iPhone ve iPod touch donanım aksesuarlarına bağlı iletişim uygulamaları için destek sağlamakta.

iPhone OS 3.0 işletim sistemini indirip kullanmak için yazı beklemek istemiyorsanız iPhone Developer Program‘ a katılarak iPhone OS 3.0 işletim sistemini download edebilirsiniz. Ancak ne yazıkki Apple bunun için para istiyor.

iPhone Developer Standard Program üyelik ücreti $99, iPhone Developer Enterprise Program ücreti ise $299.

Şunu bedava test etme imkanı verselerde herkes denese. Gerçi bu ücret sadece iPhone OS 3.0 işletim sistemi için değil, içinde yazılım yapmak için gerekli sdk da var ama onsuz olsaydı da bedava olsaydı herkes test ederdi.

Yorum yapın