Vista’ da ürün anahtarı nasıl değiştirilir? Windows’u nasıl etkinleştirebilirim?

Etkinleştirme nedir? Etkinleştirme, Windows kopyanızın orijinal olduğunu ve Microsoft Yazılım Lisans Koşulları’nda izin verilenden daha fazla bilgisayarda kullanılmadığını doğrulamaya yardımcı olur. Etkinleştirme bu şekilde yazılım sahteciliğini engellemeye yardımcı olur. Etkinleştirilmiş bir Windows kopyasıyla Windows’un tüm özelliklerini kullanabilirsiniz.

Etkinleştirme zorunlu mu? Evet. Windows’u yükledikten sonra çevrimiçi veya telefonla etkinleştirmek için 30 gününüz var. Etkinleştirilmiş bir Windows kopyasıyla Windows’un tüm özelliklerini kullanabilirsiniz.

Windows’u nasıl etkinleştirebilirim? Çevrimiçi ya da telefonla etkinleştirebilirsiniz. Çevrimiçi etkinleştirmek için Internet bağlantınızın olması gerekir. Telefonla etkinleştirme, otomatik bir telefon sistemiyle etkileşimde bulunmayı gerektirir.

Bir bilgisayarda Windows’u etkinleştirmek için şunları yapın: Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Bilgisayar, Özellikler ve ardından Windows‘u şimdi etkinleştirmek için burayı tıklatın’ı tıklatarak Windows Etkinleştirme’yi açın.‌ Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Bundan sonra, etkinleştirme sırasında kullanmak istediğiniz yöntemi seçebilirsiniz.
Not: Bilgisayarınızı kurarken Windows’u otomatik olarak çevrimiçi etkinleştirmeyi seçerseniz, Windows’a ilk kez oturum açtıktan üç gün sonra otomatik etkinleştirme Windows kopyanızı etkinleştirmeyi denemeye başlar.

Vista’ da ürün anahtarı nasıl değiştirilir?
Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Sistem’i tıklatarak Sistem’i açın. Windows etkinleştirme altında etkinleştirme durumunuzu görebilirsiniz. Ayrıca Ürün anahtarını değiştirin’i tıklatarak ürün anahtarınızı değiştirebilirsiniz.

Etkinleştirme için Windows ürün anahtarımı nerede bulabilirim?
Ürün anahtarınızı bilgisayarınızın üzerinde veya Windows paketi içinde yükleme diskini tutan kısımda bulabilirsiniz. Ürün anahtarı etiketi şuna benzer:

vista-etkinlestirme

Yorum yapın

Vista’ da ürün anahtarı nasıl değiştirilir? Windows’u nasıl etkinleştirebilirim?” üzerine 19 yorum

  1. yaa benm pc laptop ve altındaki ürün anahtarı kodları kazılmış yardım edin.! 🙁

  2. Arkadaşlar Bnm Ürün Anahtarımın Oldugu Kağıt Yırtılmış Nasıl Bula Bilirim Ürün Anahtarımı ?

  3. arkadaşlar bnm pc programı wista starter bna ürün anahtarı bulurmusunuz şimdiden teşekkürleer

  4. zaten o anahtar lazım biz neden bahsedıyoz o anahtar olsa zaten sıkıntı kalmıcakkkkk

  5. yhaa bnde yeni ürün anahttarı almak istiyorum ama bi türlü bulamıyo nerden bulabilirim

  6. BENDE WİNDOWS 7 KULLANIYORUM NASIL YAPBİLİRİM YHAA LÜTFEN YARDIM EDİN ÖDEV YAPAMIYORUMM :((((((((((((

  7. Lenovo windows vistahome 32 ve 64 system uygulamaları var ama 30 günü geçtiği için windows vistayı etkinleştiremiyorum ürün anahtarını parayla microsoft şirketinden almak zorunlu mu?
    Yardım edebilirmisiniz?

  8. abiiiiiii bişe dicem ürün anahtarı değiştirme çıktı yazdım zaten kullanılıyor diyo bana başka ürün anahtarı veremezmisiniz lütfen

  9. Arkadaşım windows 7 prem. kullanıyorum ürün etkinleştirilmiş ama ürün anahtarı değiştir yok nasıl ürün anahtarını değiştirebilirim.

  10. yaaaa ben ürün anahtarını bulamıyorumm yardımcı olurmusunuz mikrosoft office 60 day diye bişey war onu sölemeyin süresi geçti falan dioooo

  11. ya ben yapıyorum dedıklerınızı ama gercekten olmuyor ya morelım cok mozuk odev felan cıkaramıyorum lutfennnnnn yardım edınnn :((((

  12. Ürün anahtarınızı güncelleştirmek için şu adımları izleyin:

    Ürün anahtarınızı değiştirip Windows’u etkinleştirme
    Başlat ‘ı Başlat tıklatın ve sonra da Bilgisayar’ı sağ tıklatın.
    Özellikler’i tıklatın.
    İletişim kutusunun altındaki Ürün anahtarını değiştir’i tıklatın.
    Not: Kullanıcı Hesabı Denetimi etkinse devam etmek isteyip istemediğiniz sorulabilir. Devam etmek istiyorsanız Devam’a basmalısınız.
    İletişim kutusundaki istemleri uygulayarak ürün anahtarınızı değiştirin ve Windows Vista kopyanızı etkinleştirin.
    Windows kopyanızı doğrulayın.
    Ürün anahtarı güncelleştirme işlemini tamamlamak üzere Windows’u doğrulayın. Doğrulama, Windows Vista’nın tam işlevselliği için gereklidir. Doğrulama yapılıncaya kadar tüm özellikler kullanılamaz.