TurkNet hizmetleri artık Cisco Premier Partner sertifikalı

TurkNet hizmetleri artık ‘Cisco Premier Partner’ sertifikalı!
Türkiye’nin en büyük bağımsız İnternet Servis Sağlayıcısı TurkNet, internet iletişimi altyapılarının öncü firması Cisco Systems’ın ‘Premier Partner’ı oldu.

1996 yılından bu yana Türkiye genelinde kurumlara her türlü ses ve veri iletişimi hizmetleri sunan ve 2008 yılında yaptığı yatırımla sektörün ikinci büyük oyuncusu haline gelen TurkNet, Cisco Systems ile gerçekleştirdiği işbirliğini bir üst kademeye taşıdı! Cisco Systems ile 13 yıldır pek çok alanda birlikte çalışan TurkNet, ‘Cisco Premier Partner’ unvanını almaya hak kazandı.

Premier Sertifikasını kazanmak için TURKNET’in, Cisco tarafından belirlenen ağ yetkinliği, servis kalitesi, destek ve müşteri hizmetleri standartlarını karşılaması gerekiyordu. ‘CCNA’, ‘CCNP’, ‘CCIP’, ‘CCDA’ ve ‘Cisco Sales Expert’ sertifikasyonu almaya hak kazanmış 22 uzmanın görev yaptığı TurkNet bu sayede, en önemli çözüm ortaklarından biri olan Cisco Systems ile sürdürdüğü ilişkiyi daha da güçlendirmiş bulunuyor.

Yüksek kaliteli ve hızlı internet erişimini kendi omurgası üzerinden sunan TurkNet, tüm Türkiye’ye yayılmış büyük ölçekli ve yedekli omurgasının en kritik noktalarında ISP seviyesindeki üst düzey Cisco cihazlarını kullanıyor. TurkNet ayrıca, KOBİ’lere ve büyük kurumlara ekonomik Yönetilen Hizmet (Managed Service) modeli kapsamında sunduğu kurumsal internet, MPLS VPN ve kurumsal ses hizmetleri ile birlikte müşteri lokasyonlarına farklı seviyelerde Cisco CPE’ler konumlandırıyor.

TurkNet, kurumsal müşterilerine telefon desteği veren teknik destek ekibinin tamamını dünya çapında geçerliliği olan CCNA ya da daha üst seviye sertifikasyona sahip çalışanlardan oluşturuyor. Müşteri memnuniyetini ve sadakatini en yüksek seviyede tutmayı hedefleyen TurkNet böylece, kurumsal müşterileriyle temas kurulan ilk noktada çözüm üretebilecek yetkinliğe sahip mühendislerin destek vermesini sağlıyor ve çözüm süresini en aza indirgemeyi başarıyor.

TurkNet Data Hizmetleri Ürün Müdürü Erdem Eriş, konu hakkındaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: “TurkNet olarak, uzun yıllardır birlikte çalıştığımız ve en önemli iş ortaklarımızdan biri olan Cisco Systems’ın ‘Premier Partner’ı olma hedefini 2008 yılının son çeyreği içerisinde hedef olarak ortaya koymuş ve gerekli çalışmaları başlatmıştık. Bu süreci kısa sürede ve başarıyla tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. ‘Cisco Premier Partner’ olarak 2009 yılında Cisco ile birlikte stratejik projelere imza atacağız. Bunların başında yönetilen servis modelinin yaygınlaştırılması, kullanıcılarımıza daha geniş çapta katma değerli servisler sunulması, ortak pazarlama ve kanal etkinliklerinin düzenlenmesi geliyor. TurkNet ve Cisco Systems arasındaki ilişkinin daha da güçlenmesi ve bilgi paylaşımının artması sonucunda, Cisco ürünleri üzerinden müşterilerimize sunduğumuz hizmetler daha çeşitli, daha verimli ve daha ekonomik hale gelecek.

Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alp Önder Güler ise konu hakkında şunları söylüyor: “İş ortaklarının büyümeleri, farklılaşmaları ve kârlılıklarını artırmaları için Cisco gereken araçları, eğitimi ve programları sunuyor. Express Foundation uzmanlığını alarak Premier sertifikalı iş ortağımız olan TurkNet, günümüz müşterilerinin talep ettiği entegre ve kişiselleştirilmiş teknoloji çözümlerinin sunulması için önemli bir yatırım yapmış bulunuyor.

Yorum yapın