Hasan Yüceer ile webmaster röportajı

Selamlar, bildiğiniz gibi bir süredir blog yazarları ile röportajlar yapıyorduk, röportajlarımız devam ediyor. Blog yazarlarının yanı sıra sizin için faydası olacağını düşündüğümüz webmasterlar ile de röportajlar yapmaya karar verdik. İlk olarak Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu‘nun sitesi webmasterları ile bir röportaj yaptık. Bizi kırmayıp sorularımızı cevapladığı için sayın Hasan Yüceer’ e tekrar teşekkür ediyoruz. Hasan Yüceer webmasterlık görevinin dışında Yabancı Diller Yüksekokulu logosunu da tasarlayarak üniversite tarafından plaket almış.

İşte Hasan Yüceer ile yapılan röportaj:

Birkaç cümle ile kendinizden bahsedebilir misiniz?
Adım Hasan Yüceer. 22 yaşındayım. Ankara Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde okumaktayım. Halen, kendi firmam için ve serbest olarak web/grafik tasarımı yapıyorum.

Webmaster olmaya nasıl karar verdiniz?
Lise zamanlarımda hobi olarak ilgileniyordum. Babamın teşviki ile birlikte, profesyonel olarak webmasterlık yapmaya başladım.

Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu web sitesinin programlaması hakkında biraz bilgi verir misiniz?
Siteyi yapmadan önce, eğitmenlerimizin ve öğrencilerin görüşlerini alarak, web sitesinde ne olması gerektiğini belirledik. Gerekliliklere göre, Valon arkadaşımla birlikte siteyi tasarladık.

Sitede hangi programlama dillerini kullandınız? Bunun belli bir sebebi varmı acaba?
Sitede PHP, HTML ve Java dillerini kullandık. Ayrıca uygun yerlerde flash animasyonlarına yer verdik. Üniversitemizin hostları PHP ile daha uyumlu olduğundan, kullanıcı etkileşimli bölgelerde programlama dili olarak PHP kullandık. Diğer kısımlarda HTML’i, Java, flash animasyonu ve grafiklerle süsledik.

Öğrenciler web sitesinizi hangi amaçlar için kullanıyorlar?
Öğrenciler, web sitesini Yabancı Diller Yüksekokulu hakkında bilgi almak için, eğitmenlere ulaşmak, duyuruları ve sınav sonuçlarını görmek için kullanabiliyorlar.

Sitenin kullanıcı isteklerine yeteri kadar cevap verdiğini düşünüyor musunuz?
Sitemiz şu an yaklaşık 4 yıllık. Kullanıcı isteklerine cevap vermesine rağmen, sitemizi yakın zamanda yenilemeyi düşünüyoruz.

Web sitesinin geleceği için planlarınız var mıdır? Paylaşabilir misiniz?
Yenilecek web sitesimizin arayüzü daha kullanıcı dostu olacak. Aynı zamanda web sitemiz Yüksekokul Sekreterliği tarafından güncellenebilecek.

Bir kod yazarı ve tasarımcı olarak size göre bir web sitesi nasıl olmalı?
Öncelikle bir tasarımcı olarak, bir web sitesine giren kullanıcılar aradıklarını kolayca bulabilmeli. Grafik ve kodları en iyi şekilde optimize edilerek, en kısa zamanda açılmalı. Coder olarak ise kodlar kesinlikle sorunsuz ve hatasız olmalı.

Okuyucularımıza ve özellikle de webmaster adaylarına söylemek istediğiniz son birşeyler varmı acaba?
Düşünün ve yeni fikirler üretin. Üretebildiğiniz sürece, karşılacağınız engellerin hepsini aşabilir ve daha iyi şeyler üretebilirsiniz.

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederiz.

Yeni görünümünee kavuşmayı bekleyen Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesi.

Yorum yapın

Hasan Yüceer ile webmaster röportajı” üzerine 2 yorum

  1. Hırsı, yaratıcılığı ve dinamizmi ile ideal bir webmaster örneğidir.Başarılarının devamını dilerim.Verdiğin bilgiler için teşekkürler.

  2. Kendisiyle hazırlık döneminde yakından tanışma fırsatı bulmuştum.Kendisi tam bir fikir adamıdır.Çok güzel işlere imza atmıştır.Kendisi daha da büyük işler yaparken göreceğimize inanıyorum.