CCleaner ile tek tuşla bilgisayarınızı temizleyin hızlandırın

Hergün onlarca web sitesini ziyaret ediyoruz, üstelik çoğumuz farklı farklı browserlar kullanıyoruz (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Safari). Tabi sadece sörf yapmıyoruz, Windows kullanıyoruz, birşeyler siliyor, bir şeyler ekliyoruz, yüklüyoruz.

Tabi tüm bunları yaptıkça bilgisayarımızın çok çeşitli yerlerinde bir sürü ıvır zıvır dosyaları birikiyor. (log dosyaları, tmp dosyaları, registry kayıtları, ziyaret ettiğimiz sitelerin bıraktıkları vs…)

Ha birde bazı programları kullandıkça kalıntılar oluşuyor  (Media Player, eMule, Kazaa, Google Toolbar, Netscape, Microsoft Office, Nero, Adobe Acrobat, WinRAR, WinAce, WinZip)

Bilgisayarımız ilk günkü performansını veremez duruma geliyor. Tüm bu ıvır zıvır dosyaları silsek bir nebze olsun hızlandırabileceğiz. Ancak tek tek her uygulama nerede ne bırakıyor bunu öğrenmek bununla uğraşmak çok zor.

İşte tüm bu pisliği! bizim için temizleyecek, bilgisayarınız hızlandıracak, performansını arttıracak bir program var. Programı kurduktan sonra yapmamız gereken tek şey Temizliğe Başla tuşuna basmak.

ccleanerCCleaner dan bahsediyorum. Bilmeyenler için biraz açıklama yapmak istedim. Bilenler içinde CCleaner‘ ın yeni versiyonu CCleaner 2.17.853 çıktı demek istiyorum.

CCleaner bilgisayar temizlik programı hem 100% Bedava, hem Türkçe, hemde herhangi bir casus yazılım, virüs, malware içermiyor.

Neler Yeni?
[27 Feb 2009]
CCleaner v2.17 Yenilikleri

– Added wiping of disk free space.
– Progress bar changed to go from 0 to 100%.
– Improved Apple Safari history cleaning.
– Improved speed of Uninstaller Tool.
– Interface string changes and fixes.
– Added Ukranian translation.
– Installer language tweaks.
– Minor architecture changes.
– Minor bug fixes.

Download: CCleaner 2.17.853 İndir

Yorum yapın

CCleaner ile tek tuşla bilgisayarınızı temizleyin hızlandırın” üzerine 3 yorum

  1. bu program geçmiş degilmi yani oof ya ben geçmii simek için ne yapmalıyım ben bittim

  2. ccleaner gerçekten yarayışlı kullanışlı bi program tavsiye ederim.