Currports: Bilgisayarınızdaki portları detaylı olarak tarayıp açık portları tespit eden program

Geçenlerde bir arkadaşım bilgisayarında casus yazılım olabileceğinden bahsetti. Böyle bir programın varlığında çok korkuyordu, çünkü bilgisayarında kişisel bilgileri de vardı ve bu bilgileri başkalarının görmesini istemiyordu. Durumu bana anlattığında antivirüs, antispy gibi bir yazılıma sahip olup olmadığını sordum. O da bana bir antivirüs programı kullandığını söyledi. Ama aklında şüphe kalmaması için benim de bir bakmamı istedi.

Bilgisayarını açtık ve incelemeye başladık, antivirüs programı bir şey bulamadı. Sonra Currports isimli program ile bilgisayarındaki tüm açık TCP / IP ve UDP portlarını taradım. Sonuç olarak dışa giden trafikleri incelediğimizde olağan dışı bir şey bulamadık ve arkadaşımın içi de rahatladı.

Şimdi size bu program hakkında biraz bilgi vermek istiyorum:Currports ile, bilgisayarınızda bulunan herhangi bir şüpheli program veya kötü amaçlı yazılımın sizin haberiniz olmadan başka yerlere internet üzerinden veri gönderip göndermediğini tespit edebilirsiniz.”

currports-bilgisayarinizdaki-portlari-detayli-olarak-tarayip-acik-portlari-tespit-eden-program
currports-bilgisayarinizdaki-portlari-detayli-olarak-tarayip-acik-portlari-tespit-eden-program

Currports programı taşınabilir bir aygıtta dahi kullanaabileceğiniz, kurulum gerektirmeyen minik bir program. Programın bir başka özelliği ise port kapatma özelliği. Düşük seviyedeki bilgisayar kullanıcıları için düşünülmüş bu özellik sayesinde açık olan portlarınızı bir tıklama ile kapatarak güvenli hale getirebiliyorsunuz. Ayrıca tarama raporlarını HTML ve XML şeklinde kaydedebilmenize olanak veriyor. Currports: Bilgisayarınızdaki portları detaylı olarak tarayıp açık portları tespit eden program

Yorum yapın

Currports: Bilgisayarınızdaki portları detaylı olarak tarayıp açık portları tespit eden program” üzerine bir yorum