Masaüstü Karışıklığına Son! “Stardock Fences”

Windows Masaüstü – Birçok kişi bilgisayarında yüklü olan programların, uygulamaların, oyunların kısayolunu kolayca erişebilmek için masaüstünde bulundurur. Bir çok programın, oyunun vs. yüklü olması masaüstünde kirlilik oluşturabilir. Masaüstünüzün temiz bir görüntüye sahip olmasını istiyorsanız bu yazıyı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

masaustu-karisikligina-son
Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız.

İşte bu benim masaüstüm. O kadar da fazla kısayol yok masaüstünde. Ve kısayolları gruplar şeklinde dizdiğim için o kadar da kötü bir görüntü sayılmaz. Microsoft Office programları, Windows Live programları ayrı ayrı alanlarda bir arada. Mesela bir oyun yüklediğimde oyun kısayollarının masaüstünde bir arada olmasını isterim. Diğer türlü Windows kafasına göre kısayolları düzenliyor ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor.

Aslında masaüstü düzenlemesi kulağa o kadar da zor gelmiyor. Örneğin benim gibi bir düzen yaparsanız iş o kadar da zor gözükmüyor fakat göründüğü gibi değil olay. Bilgisayar için her gün yeni bir program, oyun ve benzeri uygulamalar çıkıyor ve biz de gün geçtikçe bunları bilgisayarımıza yüklüyoruz. Kısaca gün geçtikçe kısayollar artıyor ve masaüstü daha da karışık hale geliyor.
Stardock’s Fences kuşkusuz en doğru adres. Program masaüstünü kısayolları gruplaştırarak düzenlemenize izin veriyor. Aynı tür programların kısayollarını aynı alan içinde tutuyor ve karışıklığa engel oluyor.

masaustu-karisikligina-son2
Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız.

“Fence” yani kısayol grubu oluşturmak için masaüstüne sağ tıklayın ve rasgele bir yere sürükleyin. Yeni “fence”iniz oluşturuldu ve bu “fence”de kısayollarınızı grup olarak barındırabilirsiniz..

masaustu-karisikligina-son3

Peki ya icon hatalarına ne demeli? Örneğin bir icon yerine diğerine tıklamak. Bu hata yüzünden gereksiz simgeleri sadece ihtiyacım olcağı zaman masaüstünde tutmayı istiyorum fakat sil, baştan kısayol yap uzun iş(ti). Artık değil 🙂 İstediğiniz zaman simgeleri görünmez yapar, istediğiniz zaman görünmezliği kaldırırsınız.

masaustu-karisikligina-son5
Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız.

İşte Stardock ile yeni masaüstüm:

masaustu-karisikligina-son6
Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız.

Stardock Fense adlı programı indirmek için buraya tıklayınız.

Yorum yapın

Masaüstü Karışıklığına Son! “Stardock Fences”” üzerine bir yorum