Firefox’da İnternet Geçmişini Temizleme Yolları

Hangimiz bilgisayarımızı paylaşmıyoruz ki? Mutlaka birileri bilgisayarımıza el atıyor. Özellikle evde aile bireyleri arasında paylaşılıyorsa bu bilgisayar internet geçmişi büyük sorun oluyor. Dün gece ziyaret ettiğiniz web siteleri hakkında bilgi almak isteyen birileri olabilir mi?

Internet geçmişini silmek istiyoruz ama hepsini değil. sadece istediğimiz sitelere ait olan geçmişi nasıl silebiliriz? Eğer tarayıcınızın geçmişindeki web sitelerinin sadece bir kaçını silmek istiyorsanız firefox ta CTRL+H tuşlarına basın. solda geçmiş penceresi açılacaktır. görünüm düğmesinden site seçin. şimdi silmek istediğiniz site ismine sağ tuşla basın ve sil i seçin. Eğer firefox 3.1 beta 2 yada üzeri bir versiyon kullanıyorsanız bu siteyi unut komutuna basarsınız böylece alt domainler de silinir 🙂

Peki tek tek siteyle uğraşmasak ta bizimkiler alışverişe gitmişti ben de o 2 saat içinde +18 sitelere girmiştim. son iki saate ait geçmişi tek tıkla silsem dediğiniz oluyor mu? Eğer firefox 3.1 beta 2 yada üzeri bir versiyon kullanıyorsanız bu mümkün.

Ctrl+Shift+Del tuşlarına basarak Özel Verileri Temizle diyalog kutusunu çağırın. Tarama geçmişinden “Son iki saat” i seçin. Temizliğe başlayın.

Bunlar bana göre değil, uğraştırmayın beni. Kolay bir şekilde özel sörf yapamaz mıyım diyorsanız şu anlatacağım tam size göre. tabi bunu yapabilmeniz için firefox 3.1 beta 2 yada üzeri bir versiyon kullanıyor olmanız gerekiyor.

Firefox’ta özel tarama modu etkinleştirmek için (ya da Araçlar menüsünden) Özel Tarayıcı seçin. Bu seçenek en güvenlisi. Çünkü web faaliyetlerinin hiçbiri herhangi bir yere kayıtlı olmayacak. 🙂 Tarayıcı penceresini kapattığınızda ilgili pencereye ait tüm geçmiş uçuyor 🙂

Yorum yapın

Firefox’da İnternet Geçmişini Temizleme Yolları” üzerine 2 yorum