Masaüstünün Resmini Çekme ve Paylaşma Nasıl Olur?

Resimlerle söylemek istediğimiz bir çok şeyi kolaylıkla anlatabiliriz. Bazen arkadaşlarımın bilgisayarında bir sorun oluyor; fakat sorunun ne olduğunu tam olarak anlatamıyorlar.ScreenShot (ekranın resmini) istediğimde de nasıl yapılcağını, çekilceğini bilmediklerini söylüyorlar. Artık bu olay ortadan kalkacak; çünkü bugün sizlerle ekranın resmini alan ve bu resmi çeşitli resim hosting sitelerine (imageshack vs.) atan bir program paylaşacağım.

Bilgisayarda yeni olanlar için en kolay ve en iyi screenshot alma yöntemi program aracılığıyla bunu yapmaktır.Ayrıca bu programla resim hosting sitelerine hiç bir zorluk çekmeden resimlerinizi gönderebilirsiniz.

Shup istediğiniz her tür dosyayı upload etmenizi sağlayan bir programdır.Windows’a olan eklentisiyle dosyalara sağ tıkladığınızda bir seçenek çıkar ve bu seçenekle dosyaları kısayoldan upload edebilirsiniz. Shup dosyalarınızı Flickr, ImageShack, PhotoBucket, ScrnShots, Stashbox,, REAPER Resource Repositorium ve Waffle Images sitelerine upload etmenizi sağlar.

ScreenShot alma ve paylaşma - Shup
ScreenShot alma ve paylaşma - Shup

Shup programıyla üç şekilde screenshot alabilirsiniz.
–  Shup sistem iconuna sağ tıklayın ve “Capture Screen” seçin.
–  Shup penceresinden araçlara gidin ve “Capture Screen”.
– Ctrl + Alt + D ve Ctrl + Alt + K kısayollarıyla.Bu kısayolları isterseniz değiştirebilirsiniz.

Bir screenshot aldığınızda Shup otomatik olarak aldığınız resmi açar. Resimleri düzenlemek için tasarlanan Shup Image Editor, düzenlediğiniz resimleri kolay bir şekilde upload etmenizi sağlar.

ScreenShot alma ve paylaşma - Shup
ScreenShot alma ve paylaşma - Shup

Shup eğer ayarlarını değiştirmezseniz resimlerinizi Stashbox adında ücretsiz bir resim hosting sitesine upload eder.Stashbox’da upload ettiğiniz resim direkt olarak yayınlanmaz. Eğer siz onaylarsanız link paylaşılır/yayınlanır.  Upload işlemi tamamlandığında resmin linki otomatik olarak panoya (clipboard) gelir. Şimdi bu resmi istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.

ScreenShot alma ve paylaşma - Shup
ScreenShot alma ve paylaşma - Shup

Forumdaki konu başlığına buradan ulaşabilirsiniz.

Shup adlı programı indirmek için buraya tıklayınız.

Yorum yapın

Masaüstünün Resmini Çekme ve Paylaşma Nasıl Olur?” üzerine bir yorum