Ses Dosyası Düzenleme ve Oluşturma – Sony Sound Forge

Sony Sound Forge son versionunda gidermiş olduğu eksiklikler sayesinde daha da rahat kullanabilme ve daha fazla seçenek sunmuştur. Ses dosyalarınızın boyutuyla oynamadan istediğiniz gibi ses dosyasını değiştirebilirsiniz. Kendi sesinizi Sony Sound Forge’ a kaydederek sesinizi başka bir şekilde çıkmasını veya efekt ekleyerek değiştirebilirsiniz. Kullanımı kolay ses düzenleme ve yapma programı sayesinde istemediğiniz seslerin çıkmasını da engelleyebilirsiniz. Çoğu ses dosya uzantılarını da içererek farklı çeşit müziklerin de değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Yaptığınız ses dosyaları veya düzenlediğiniz ses dosyalarını Farklı Kaydet’ ten eski ses dosyasının orjinâliğini kaybetmeden yeni bir dosya oluşturabilirsiniz. Ses dosyaların da uzantılarını başka bir ses dosyasının uzantısını yapabilirsiniz. Örnek : wma : mp3 – mp3 : mp4, mp3 : wav.. gibi uzantılara çevirebilirsiniz. Ses dosyaların uzantılarını değiştirdiğiniz de ses dosyaların kâlitesini bozmamak için Sony Sound Forge’ a ait özellikle en fazla 30 saniye bekleyerek uyumlu hale otomatik olarak getirebilir.Bir kaç özellik :

1 ) CD’ler üzerindeki tüm parçalar doğrudan açılarak düzenleme işlemine başlayabilirsiniz  ve düzenlenmiş  müzik dosyaları tekrar boş bir CD üzerine parça olarak kaydedebilirsiniz.

2 ) Ses dosyaların da kesme, yapıştırma, netleştirme, keskin ses ve ‘ ‘ rock, metal, rap, caz..’ ‘ gibi ses efektleri ekleyebilirsiniz.

3 ) Ses dosyalarında hız değiştirme, hızı yavaşlatma, ses kalınlaştırma ve ses inceltmede kullanabilirsiniz.

4 ) Özel klawye tuşlarıylada programdaki tüm işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz.

5 ) 24-bit/32-bit 192 kHz çözünürlüklü dosyaları %100 desteklemektedir.

6 ) Volume, EQ, Delay, Chorus, Dynamics, Noise Gate, Pitch Shift, Flange, Vibrato gibi 40 tan çok ses efekti bulunmaktadır.

7 ) Önceki versiyonundan farklı olarak;  AVI, WMV, MPEG-1 ve MPEG-2 video dosyalarını da desteklemektedir. Ses senkronu yapılabilmesini de sağlar.

8 ) DirectX ve VST efektlerini içermektedir.

9 ) 73.3 mb olan bu program bütün ses dosya formatlarını desteklemektedir.

Forumdaki konu başlığına buradan ulaşabilirsiniz.

Programın resmi websitesi

Programı burdan download edebilirsiniz.

Yorum yapın