Windows 7 nasıl kurulur?

Windows 7 nasıl kurulur? Adım adım anlatım. Eğer Vista nın nasıl kurulduğunu merak ediyorsanız şu makaleyi de (vista nasıl kurulur) mutlaka okumalısınız. Eğer xp nin nasıl kurulduğunu merak ediyorsanız şu makleyi de (xp nasıl kurulur) mutaka  okumalısınız.

Windows 7′ yi nasıl kuracağımızı öğrenmeden önce windows 7′ yi kurabilmek için microsoft‘ un bize sunduğu minimum sistem gereksinimlerine bir bakmalıyız.

Windows 7 Sistem Gereksinimleri nelerdir?
Aslında bu sorunun cevabı Vista kullanıcıları için çok basit. Sebebi ise bilgisayarında vista çalışıyorsa windows 7 de hayli hayli çalışır :)

1 GHz 32-bit or 64-bit işlemci
1 GB of system memory
16 GB disk alanı
DirectX 9 desteği sunan 128 MB memory (Aero theme açmak için)
DVD-R/W Sürücü
Internet erişimi (windows 7 yi ve güncellemeleri indirmek için)

Şimdi windows 7 kurulumuna geçebiliriz:

1. Öncelikle indirdiğimiz Windows 7 medyasını dvd ye yazdırdıktan sonr dvd yi sürücüye takarak bilgisayarı yeniden başlatmalıyız. Not: Setup ayarında boot önceliği DVD de olmalı.

2. Birazdan ekranınıza press any key to boot from CD or DVD şeklinde bir mesaj gelecek. 8 saniye içinde bir tuşa basmanız gerekiyor. Not: Bu süre içinde bir tuşa basmadıysnız bilgisayarı tekrar başlatmanız gerekecek.

3. Bir süre sonra ekrana dil tercihleri geliyor, seçiminizi yapıp Next ile deva edelim.

1

4. Gelen ekranda Install Now düğmesine basalım ve kurulum başlasın

2

5. Lisans sözleşmesini kabul edelim ve Next ile devam edelim.

6. Gelen ekranda Custom (advanced) seçeneğini seçelim

7. Şimdi bize windows 7 yi hangi sürücü yada partition a kuracağımız soruluyor. Burada çok dikkatli davranmalıyız.  Drive Options (advanced) linkine basalım.

8. Bu ekrandan diskimizi partitionlara ayırbiliriz, formatlama yaapabiliriz. Windows 7 yi kurmak istediğimiz partition u seçip Next ile devam edelim.

9. Şimdi Windows 7 Beta kurulumu başlıyor. Bu esnadan bilgisayarınız gerektikçe restart olacaktır.

10. Son restart tan sonra , windows 7 ilk kullanım için hazırlanıyor.

11. Şimdi kullanıcı adınızı ve bilgisayarınıza vereceğiniz adı girin ve Next ile devam edin.

12. Şimdi ise unutmayacağınız bir şifre belirleyin.

13. Son olarak daha önceden edindiğiniz Windows 7 Beta product key numarasını girin.

14. Automatically activate Windows when I’m online kutusunu işaretlemek size kalmış.

15. Use recommended settings i tıklayın.

16. Tarih ve saat ayarlarınızı yapın.

17. Bağlı olduğunuz ağı tanımlayın. en güvenlisi Public Network tür.

18. vee tataaa. Windows 7 masaüstünüz hazır.

19. Şimdi donanım sürücülerini ve windows u güncelleştirebilirsiniz.

20. Son olarak windows 7 nin sunduğu puanlamaya bir göz atın.

21.Şimdi de Windows 7 yi Activate edelim.

A) Start düğmesine basalım Computer üzerinde sağ tuşla tıklayalım ve Properties’ e basalım.
B) Activate Windows Now düğmesine basalım.

Permalink: http://pdfdergi.com/1119/windows-7-nasil-kurulur/

Yorum yapın

Windows 7 nasıl kurulur?” üzerine 38 yorum

  1. advanced secenegi cıkmayan arkadaslar format atarken dıger bırıme windowsu kursunlar format sonra eski windows yuklu olan birime saga tıklayıp bicimlendirebilirler illede c ye kurmak istiyorum dersen 2 format gerekır once d ye kurup c yi bicimlendirebilirsin daha sonra c ye kurup d yi bicimlendirebilirsiniz (bicimlndirme formattan sonra normal sekilde saga tıklayıp yapılıyor)
    VAYBE NE KADARDA KITMISIZ FORMAT KONUSUNDA kIMSENINDE YARDIM EDECEGI YOK HERKES FORMATI PARA VERIP ATMAKMI ZORUNDA VERMIYORUM KARDESIM PAYLASIYORUM..BİR FORMAT ATTIM NE SORUNLAR CIKTI KARSIMIZA SİMDİDE ARKADASLAR FN+F2 SORUNU ANLATACAGIM MUHTAMELEN SIZDE FARKINIZA VARMISSINIZDIR CLISMIYOR FORMATTAN SONRA ONCE WİRELESS UZERINDE ISARET VAR ONA GOZ ATIN O ISARETI AKLIFLESTIREN DIGER TUS UZERINDEDE AYNI ISARET BULUNUR DIGER TUSU ARAYIN (BANDE F2 İSARET ONUN UZERINDE)ONCE BENDE F2 OLAN TUS ONA BASIN SONRA FN TUSUNA BASILI TUTUN BIRAZ BEKLEDIKTEN SONRA ESKI HALINE DONUYOR(BENDE FN+F2) SIMDI WİRELESİ O TUSLARA BASIP ETKIN HALE GETIREBILIRSINIZ….HAYDAA KABLAOSUZ AGLAR GORUNMUYOR DEGILMI EVET AL BI SORUN DAHA BELKI BILEN BIRSI DER BUNU COCUKLAR BILE BILIR (BEN BILMIYORUM KARDESIM)SIMDI NET FISINI CEKIN ORDA SEVIYE OLAN BI DALGA CIKIYO O ISARET GELICEK(E AMA BAGLANTI CIKMIYOR)SABRET AGA (BENDE AG YAZIYO) BGLANTI BOLUMUNU AC (ANLAMADINMI HANI SU EV BAGLANTISI OLAN YER) AG VE PAYLASIM MERKEZINE TIKLA ORDA KABLOSUZ aGLARI YONET SECENEGI VAR ONA TIKLA SONa YAKLASTIK SABRET..PROFIL TURLRINE TIKLA ORADA (YENI KABLOSUZ AGLARA ATANACAK PROFIL TURU SECENEGİNDEN (YALNIZCA TUM KULLANICI PROFILLERINI KULLAN)SECENEGINE TIKLA KAYDET(EE BENDE ZATEN O SECILI BENDEDE KARDESIM AMA BUNU YAPAN SALAKLAR O SECILI OLDUGU HALDE KABLOSUZ AGLARI ACMAYACAGINI HESAB ETMEMISLER) KAYDET DE SİMDİ EKRANDA FN+F2 (BENDE OLE) TIKLA VE WİRELESSİ KULLANMAYA BASLA (OH BE NIHAYET BITTI) UMARIM ISINIZE YARAR

  2. arkadaşlar ben windows 7 ultimate indirdim. dvd ye çektim…sonra format için bisey cıkmadı . o boot dvd önceliqini nasıL yaparız??

  3. turkkan :
    abi ben vista kullanıyorum kasıyo wın 7 yapıcam yedeklerı aldım formal cdyı taktım ne sececem baslangıcta yanı hamo basıcmı profossenel mı her neyse bırını salladım sectım c yı sıldım c ye sürücüyu yukle dedım ama sürücüde aygıtın olmadıgını soluyo sorun ne ….

    Anonim :

    mert :arkadaşlar bana windows7 nin şifresi lazım bulamıyorum bana yardım edebilicek birisi varmı

    sercn :
    win 7 crack ındır olsun bitsin. bir tusla orjinal yapıyor

    @Abdül Rezzak Cift Zik Zak

  4. abi ben vista kullanıyorum kasıyo wın 7 yapıcam yedeklerı aldım formal cdyı taktım ne sececem baslangıcta yanı hamo basıcmı profossenel mı her neyse bırını salladım sectım c yı sıldım c ye sürücüyu yukle dedım ama sürücüde aygıtın olmadıgını soluyo sorun ne ….

  5. Win7 sifresini serial com dan veya google e windows7 serial diye yazdinmi bulursun

  6. hocam windows 7 nin cd adını bilen varmı ? cd adı tutmayınca otomatik başlamıyor bende dvdyi kaybettm sistem çöktü cd adını bulmam gerekli.