Windows Vista Nasıl Optimize Edilir?

Vistayı ilk yüklediğinizde birçok arkaplanda çalışan, ekstra işlemci gücü harcayan programlar görmüşsünüzdür.Bu programlar sistem belleğini de tüketmektedir.Bu arkaplanda çalışan programları devre dışı bırakmak sisteminizi biraz da olsa hızlandırabilir.Zaten bu yeni bir şey değil , Windows 2000’den bu yana yapılan bir olay.

Kulağa yapması kolay gelse de Vista’da 200den fazla arkaplan programı var.Eğer yanlış bir programı devre dışı bırakırsanız güvenlik riski, program hataları, performans düşüşü ve buna benzer sorunlarla karşılaşabilirsiniz.Bu nedenle sizlerle Vista için bir optimize programı paylaşacağım.
Vista Services Optimizer sisteminizin hızını artırmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir program.Bir tıkla sistem güvenliğini artırıp, arkaplanda çalışan windows uygulamalarını otomatik olarak kapanmasını sağlayabilirsiniz.Bilgisayarı kullanmada önemli bir yol alabilir, bilgisayarınızda yüklü olan programları görebilirsiniz.

vista-services-optimizer

Vista Services Optimizer ayrıca Vista’da çalışan arkaplan programlarını elle kapatmanız için izin verir.Bu özelliği üst düzey kullanıcılar, daha çok bilgi sahibi olan kullanıcıların kullanmasını tavsiye ederim.

Vista Services Optimizer adlı programı buradan indirebilirsiniz.

Yorum yapın