Cep telefonu numaranız değiştiğinde yapmanız gerekenler

Çoğunluğumuz cep telefonu numaramızı şimdiye dek hiç değiştirmedik. Ancak bir veya birden fazla kez değiştirmek zorunda olanlar da var. Eğer siz de bir gün cep telefonu numaranızı değiştirmek zorunda kalırsanız sizi bekleyen bir sürü iş var demektir. Kimi için bu kısa bir iş listesi kimi için ise çok uzun olabilir.

Eğer WhatsApp kullanıyorsanız yeni sim kartınızı telefonunuza taktıktan sonra muhtemelen ilk yapacağınız şeylerden biri WhatsApp telefon numaranızı değiştirmek olacaktır. Numara Değiştirme özelliği aynı telefonunuzda WhatsApp hesabınızla ilişkili telefon numarasını değiştirme imkanı sunar. Bu özellik yeni telefon numaranızı onaylamadan önce kullanılmak için geliştirilmiştir. WhatsApp numara değiştirme adımlarına buradan bakabilirsiniz. Aynı telefonu kullandığınız sürece, eğer Numara Değiştir özelliğini kullanırsanız, sohbet geçmişinizi yeni telefon numaranızda görebilirsiniz. Mesajlaşırken sorun yaşamamak için lütfen WhatsApp kişilerinizin yeni numaranızı telefonlarının adres defterine eklediklerinden emin olun.

Sonrasında ise yeni telefon numaranızın kimlerde olmasını istiyorsanız (muhtemelen rehberinizde yer alan kişilerin öğrenmesini istersiniz) bu kişilere telefon numaranızın değiştiğini ve yeni numaranızın bilgisini iletmeniz gerekecektir. Tabi bunun farklı yolları var. En kolay olanlarından biri WhatsApp veya SMS kullanarak telefon numaranızın değiştiğine dair bilgi mesajınızla birlikte kartvizit bilginizi ve/veya yeni telefon numaranızı göndermek olacaktır. WhatsApp ile toplu mesaj göndererek bunu çok hızlı yapabilirsiniz. Herkes WhatsApp kullanmadığı için kalan kişilere SMS göndermeniz veya farklı bir yöntemle bildirmeniz gerekecektir.

Zaten bu ikisini bir çoğumuz öncelikle yaparız. Peki bunların dışında neler yapmalıyız?

Cep telefonu numarası değiştiğinde yapılacaklar listesi

Bankalarda kayıtlı cep telefonu bilgimizi güncellemeliyiz. Bunun en kolay yolu bankamatikten değiştirmektir. Bank kartınızı bankamatiğe takıp şifrenizi girdikten sonra ilgili menüden bunu yapabilirsiniz.

E-Devlet’te kayıtlı olan cep telefonu numaranızı güncellemeniz gerekecektir. Bunun için E-Devlet kapısına gitmeniz gerekecektir. Burada dikkatli olun, yani adres çubuğunda yazan site adresi resmi kurumun adresi olmalı.

Bu atlanabiliyor ama bence çok önemli, Google, Hotmail gibi bir mail hizmeti alıyorsanız burada yer alan cep telefonu bilginizi hemen değiştirmenizi tavsiye ederim. Çünkü genellikle bir yere üyelik yaparken mail adresimizi veririz. Şifrenizi unuttuğunuzda yeni şifre belirlemeniz için mail adresinize bir bağlantı gider. Bu yüzden mail adresiniz çok önemlidir. Ayrıca bir not daha, en güçlü şifrelerinizden biri mail adresi şifreniz olmalı. Bu şifreyi sadece mail erişiminiz için kullanın.

Çalıştığınız kurumdan birilerinin size erişmesi gerekiyorsa yeni telefon numaranızı ilgili kişilere paylaşmanız gerekir.

Öğrenciyseniz ve okuldan size SMS vb bilgi geliyorsa okula bunu bildirmeniz gerekir.

ADSL,VDSL, Fiber gibi internet hizmeti alıyorsanız bu kurumlardaki cep telefonu numaranızı değiştirmeniz gerekecektir.

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn gibi sosyal medya uygulamalarında cep telefonu numaranız kayıtlı ise bunu değiştirmeniz gerekecektir.

HepsiBurada, Sahibinden.com, gittigidiyor, n11 gibi alışveriş sitelerinde yer alan cep telefonu bilgilerini yenisi ile değiştirmeniz gerekecektir.

Yiyecek siparişi için kullandığınız servisler varsa (yemeksepeti, burgerking, dominos pizza ve diğerleri gibi) buradaki iletişim bilgilerinizi güncellemeniz gerekecektir.

Özgeçmişinizde yer alan telefon numaranızı güncellemeniz gerekecektir. Kariyer.Net, YeniBirİş, SecretCV vb.

Eğer bir Domain, Hosting vb sahibi iseniz burada yer alan telefon bilgilerini mutlaka güncellemelisiniz.

Marketlerde indirim kartı kullanıyorsanız bu kartlar genellikle cep telefonu numarasına bağlıdır. Bu kartlara ait cep telefonu numaranızı güncellemeniz gerekecektir.

Bir doktordan, bir servisten ve benzerlerinden telefon veya mesaj bekliyorsanız yeni telefon numaranızı bu kişilere bildirmeniz gerekecektir.

Benim aklıma gelenler bunlar. Yorum yazarak siz de aklınıza gelen değişiklikleri paylaşırsanız sevinirim.

Yorum yapın

Cep telefonu numaranız değiştiğinde yapmanız gerekenler” üzerine 2 yorum