WordPress 404 hatası nasıl çözülür? Çok kolay!

WordPress çok güçlü bir İçerik Yönetim Yazılımı. Ancak bazen ufak değişiklikler web sitenizin/blogunuzun erişilemez olmasına yol açabilir. Ancak bu sorunlar genellikle çok kolay bir şekilde çözülebilir. Bir çok wordpress kullanıcısının karşılaştığı problemlerden biri WordPress blogunuzun 404 hatası vermiş olmasıdır. Şimdi size 404 hatasının nasıl çözüleceğini anlatacağım. Üstelik bu çok basit bir çözüm.

404 hatası bazen hosting değişikliğinden kaynaklanır, bazen ise bir plugin kurulumu veya kaldırma işleminden sonra. Bazen de farklı bir sebebi olabilir. Genel senaryo şu şekildedir: WordPress blogunuzun ana sayfası düzgün çalışıyor, admin panele giriş yapabiliyorsunuz ancak sayfalara/postlara girdiğinizde 404 mesajı alıyorsunuz. Hemen endişe etmeyin. Size önereceğim iki kesin çözüm var.

Bunlardan birincisi şu şekilde:

WordPress Admin panelinde Ayarlar menüsünden Kalıcı Bağlantılara geliniz. Hiç bir değişiklik yapmadan Değişiklikleri Kaydet düğmesine basınız.

Bu kadar basit. Şimdi hata veren postlarınızı sayfalarınızı kontrol edin. Genellikle bu yöntem 404 hatasının çözüyor. Eğer sorununuz çözüldü ise hemen yorum bırakarak katkı sağlayın.

Sorun çözülmedi mi? Paniğe gerek yok. İkinci çözüme göz atın.

.htaccess dosyasında küçük bir değişiklik yapacağız. Bunun için FTP ile bağlantı kuralım. .htaccess dosyası genellikle /wp-content/ and /wp-includes/ klasörleri ile aynı konumda oluyor. Dosyada değişiklik yapmak için gerekli izni verelim (666) ve dosyayı notepad veya notepad++ ile açalım.  Şimdi aşağıdaki kodu dosyaya ekleyelim. Yaptığımız değişikliği kaydettikten sonra dosya iznini yine 660 olarak değiştirelim.

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

# END WordPress

Umarım sorun çözülmüştür. Sorun çözüldüyse veya çözülmedi ise mutlaka yorum yaparak bilgi verin. Buradan yardımcı olmaya çalışacağım. Mutlu kalın!

Yorum yapın