iPhone ve iPad Program Fikriniz Var Mı?

iPhone ve iPad Program Fikriniz Var Mı?

Büyük olasılıkla bugüne kadar iphone ve ipad’ın başarısını duymuşsunuzdur. Akıllı telefon ve tablet bilgisayar alanında yeni kulvarlar açan bu yaratıcı ürünler, aynı zamanda sundukları mini programlar (apps) ile ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ülkemizde her geçen gün artan cihaz satış rakamları ve geliştirilen yeni mini uygulamalar, bu alanda gelecekte yaşanacak gelişmelerin şimdiden habercisi durumunda.

Mobil dünyanın ve onun sunduğu mini uygulamaların yeni web olduğundan bahsediliyor. Bu uygulamalar, toplumların ve iş dünyasının teknolojiyi nasıl kullandığını büyük oranda yeniden tanımlayacak ve belirleyecek. Apple’ın Uygulamalar Mağazası, 3 yaşından genç olmasına rağmen, iPhone ve iPad daha önceki pazarı değiştiren gelişmelerden çok daha ivmeli, yani artan hızda gelişiyorlar. Haziran 2010 itibarı ile Uygulama Mağazası’nda 200 binden fazla uygulama, 5 milyardan fazla indirme istatistikleri ile göz alıcı bir büyüme net şekilde görülür olmaya başladı.

Apple, sunduğu farklı gelir modelleri ile uygulama geliştirme ve sunmayı para getiren, kazançlı bir iş dalı haline getirdi. Bir günden diğerine istisnalar hariç milyoner olmak mümkün olmasa da, normal işini bırakan veya işine devam ederken iyi paralar kazanan iPhone ve iPad dünyası insanları özellikle yurtdışında ortaya çıktı. Bu alanda yolun başında olsak dahi, benzer gelişmeleri ülkemizde görmeye başladık ve bu yönelim artarak devam edecek.

Her şeyin iyi bir fikirle başladığı ve teorik olarak ‘Benim fikrim var’ diyen bir insanın yer alabileceği bu dünya, ilk anda sadece teknik insanların, yani programlama yapanlara uygun olarak algılandı ve düşünüldü. Oysa özellikle yazılım alanındaki gelişmeler, özellikle modüler veya çerçevesel programların ortaya çıkması ile, yazılım bilmeden dahi, uygulama geliştirmek mümkün hale geldi. Dolayısı ile özde fikir, ilgi ve zaman ayıran herkes bu dünyada yer alabilir. Tabii ki temel bilgileri öğrenmek ve uygulamak koşulu ile…

Sadece bir uygulama ortaya çıkarmanın süreci ve tecrübesi bile, bu dünyada yer almak için yeterli neden olabilir. Mini uygulamalar ile geçirilen zamanı, harcamadan çok yatırım olarak görmek daha doğru yaklaşımdır.

Özellikle Uygulama Mağazası’nda daha fazla zaman geçirerek ve araştırarak, neler var neler yok konusunda deneyiminizi artırmaya başlamanız mümkün. Zaman içinde para kazandıran doğru fırsatları tanımanız ve yararlanmanız mümkün. İlerledikçe göreceksiniz ki Apple dünyası ayrı, kendine yeten ve her geçen gün genişleyen bir ekosistemdir ve uzun vadeli keyif, eğlence ve deneyim kazanma platformu sunulmaktadır. Apple’ın ortaya çıkardığı Apple Ekonomisi’nden yararlanamamanız için hiçbir engel yoktur.

Bu dünyayı incelemeye, keşfetmeye ve içinde yer almaya ne dersiniz?

Aykut İçöz, iPhone / iPad ile Para Kazanmak, http://iphonepara.com

Yorum yapın

iPhone ve iPad Program Fikriniz Var Mı?” üzerine bir yorum

  1. Makul fiyatlarda sunulan her ürün taklit olmadığı sürece satışı konusunda sıkıntı vermemekle birlikte Dünya üzerindeki mevcut çok kültürlü yapının gereği olarak şartları iyi değerlendirmek gerekmektedir. Bu olumşum ve istekler gözardı edilmediği her pazar yenilikçi ve yeni bir atılım olarak gündeme gelmeye devam edecektir.