HOSTİNG SEÇİMİNDE BİLMENİZ GEREKENLER:
· Öncelikle yapacağınız iş için ayırabileceğiniz bütçeyi hesaplamalısınız. Kuracağınız web sitesinin ihtiyaçlarını belirleyerek (hangi yazılım ve versiyonlara ihtiyaç duydukları gibi) iyi bir piyasa araştırması yapmalısınız.
· Seçtiğiniz yazılımlar sitenizden yapmak istediğiniz değişiklikleri kesinlikle etkileyecektir. Sitenizde yapacağınız anketler ve iletişim bölümünde bulunan değişik formlar programlama dilleriyle yapılır. Bu yüzden site dili ile ilgili ayrıntılı bir araştırma yapmalısınız.
· Programlama diliniz PHP ise Unix, ASP ise Windows hostingi tercih etmelisiniz.
· HTML dilini her iki hostingde de rahatça kullanabilirsiniz.
· MySQL veri tabanını kullanıyorsanız Unix hosting, ACCESS veri tabanını kullanıyorsanız Windows hostingi tercih etmelisiniz.
· Unix hostiglerin PHP ile hızlı ve uyumlu çalıştığını, Windows hostinglerinde ASP ile hızlı ve uyumlu çalıştığını bilmeniz gerekir.
· Ziyaretçi profiliniz hangi ülke kullanıcıları tarafından ziyaret ediliyorsa, hıza ve tekniğe önem veriyorsanız o ülkenin firmasından hosting seçmelisiniz.
· Eğer ekonomik ağırlıkla çalışmak istiyorsanız yurtdışında bir firmayla çalışmalısınız.
· Seçtiğiniz firmanın;
· Finansal,
· Resmi kayıtlı (vergi dairesine olan kayıtları gibi),
· Açık adresli,
· Sabit telefon bulundurup bulundurmamasına önem verin.
· SEO uzmanı seçerken ne kadar dikkatli olmanız gerekiyorsa hosting seçiminde de o kadar dikkatli davranmalısınız.
· Hosting ciddi alt yapı çalıştırması gerektirdiği için ciddi finansal bir kaynak bulundurmalısınız.
· Alan adınızın yok olmasını önlemek için hosting seçiminde dikkatli olmanızı öneririz.
· Yükleme hızınız da bu konuda göz ardı edilmeyecek bir husustur. Her bağlantı kendine verilen oranlarda bilgi transferi gerçekleştirir. Özellikle hatların doluluk oranı da bu seçimde önemli bir konudur. Sitenin anlık hız sınırlamalarının ve kesintilerinin olmaması için de %50’nin altında bir doluluk oranına sahip olması gerekir. Sayfanızın boyutu ve içerdiği programlar sayfanın yüklenme hızını yavaşlatabilir. Çoğu site flash ve animasyon özellikli programlar kullanır. Eğer HTML formatında böyle bir siteye sahipseniz sitenizin yavaş açılması çok doğal bir durumdur.
· Ne kadar geniş kapsamlı ve bol içerikli bir site düşünüyorsanız Sitenize alacağınız alanın boyutu da o kadar büyümek zorunda. E-mail hizmetlerinin de oldukça geniş bir alan istediklerini unutmayın.
· Sitenizin çok ziyaret edilmesi o kadar çok bant genişliğine sahip olmasını gerektirir. Bu yüzden seçtiğiniz firmanın size vereceği bant genişliğini aşılması durumundaki sorunları öğrenmelisiniz.
· Kontrol panelinizin yeni ve güvenilir olmasına dikkat ediniz. Çünkü kontrol paneli sitenizde yapacağınız değişikliğin yönetim imkanını verir.
· Seçtiğiniz şirket uzmanlarının teknik açıdan yeterli olması gerekir.
· Sizin sorunlarına en kısa zamanda cevap verebilmesi de gerekli hususlardandır.
· Hosting satan sitenin iletişim bölümüne bakmanızı, tasarımını incelemenizi öneririz.
Umarım bu bilgilerle size gereken yardımı sağlamışızdır. Bundan sonrası size iyi hostingli günler dilemekten başka bir şey söylettiremiyor. Amacımız size bu seçimde en doğru olanı göstermektir. Bunu başardığımıza inanıyorum.
pdfdergi olarak biz BlueHost firmasını kullanıyoruz. Aylık 300.000 – 350.000 sayfa görüntülemeye sahip olan pdfdergi.com web sitesi WordPress.org’ un bir numaralı hosting tavsiyesi BlueHost sunucularında barınıyor.
Aynı sorunu bende yaşıyorum bi yardım ederseniz sevinirim yoksa hostingimi iptal ettiricem o kadar para verip aldık bi türlü sitemize doğru dürüst erişilmiyor
Dreamvear’dan config dizinini düzenliyorum.
http://img822.imageshack.us/img822/8770/20100713182413.png
FileZilla’dan sunucuya blogu yüklüyorum.
http://img375.imageshack.us/img375/2373/20100713182558.png
http://img820.imageshack.us/img820/3414/20100713182645.png
Almış olduğum domainime girmek istediğimde aşağıdaki üzücü sonuçla karşılaşıyorum.
http://img820.imageshack.us/img820/673/20100713182704.png
Öncelikle bu konuda tecrübem yok. Yeni başlamak isteyen bir kullanıcıyım. Sanırım bazı teknik detayları kaçırıyor olabileceğimi düşünüyorum. Yapamazsam da almış olduğum host umrumda olmayacak açıkcası.
Sorun tam olarak nedir
Merhaba,Wordpress bloğu oluşturmak için Bluehost’dan bir kaç gün önce host almıştım. FTP programı olan FileZilla ile sunucu bağlantısı oluşturmak ve blogu sunucuya yüklemek için internetten bazı kaynakların yardımı ile sunucuya blogu yüklemeye çalıştıysam da bir türlü başarılı olamadım ki sizinde Bluehost’dan host almanız ve önermeniz üzerine size danışmak ve bu konudaki sıkıntımı gidermek için bana yardım edebileceğinizi düşündüm. Eğer düşüncemde yanılmıyorsam bana yardımcı olabilir misiniz?