Bangladeş facebook’u engelledi

Sosyal paylaşım sitesi facebook geçtiğimiz günlerde Pakistan tarafınca engellenmişti. Hatta Pakistan’ın facebook sitesini engellenmesi üzerine millatfacebook.com adında ülkede facebooka alternatif olarak bir site geliştirilmişti. Ama aradan fazla geçmeden Pakistan facebook yasağını ülkede kaldırdı. Ve olay çok fazla büyümden kapanmış oldu.

Ve şimdi bir benzeri olayda Bangladeş’ten geldi. Facebook üzerinde çeşitli gurupların Bangladeş halkına yaptıkları hakaret gibi benzeri içerikler nedeniyle, site Bangladeş’te da gün itibariyle erişime engellendi.

Facebook’a son zamanlarda ardı ardına yapılan bu tür engellemeler yönetimi her ne kadar rahatsız etse de. Ülkelerin erişim engelinin koymasının en büyük nedenlerinden bir tanesi de sitedeki güvenlik ve denetim zafiyetiydi. Eğer facebook yönetimi hala bu konuda harekete geçmese daha birçok ülke bir başka ülkeleri aşağılama, hakaret gibi içeriklerin paylaşıldığı gurupları aktif edecek. Ve birçok ülkede bu doğrultuda facebook’a erişim engeli koyacak.

Yorum yapın