Eee Pad iPad’i döver mi?

Hiç sanmıyorum. Netbook satışlarına büyük darbe vuran Apple’ ın iPad ürününe yeni bir rakip daha geliyor. Tayvanlı teknoloji devi Asus da Eee Pad ile tablet pazarına yeni bir ürünle girdi. İlginç bir isme sahip olan Eee Pad, 10 ve 12 inçlik dokunmatik ekrana, Intel Core 2 Duo (ULV) işlemciye, Windows 7 işletim sistemine ve 10 saatlik pil ömrüne sahip.

Eee Pad’ in piyasaya sürülmesine ise 6 aydan daha fazla bir süre var. 2011’in ilk çeyreğinde 399 ile 499 dolar arasında değişen bir fiyatla piyasaya çıkması beklenen Eee Pad içerdiği donanımla nasıl 10 saat pil ömrü sunacak merak konusu.

asus-eee-pad-tabletiPad’ in Adobe Flash’ ı destekelemesinden ötürü Eee Pad tanıtımında konuşan Asus’un başkanı Jonney Shih “Eee Pad, Adobe Flash’ı çalıştırarak tam bir web deneyimi yaşatıyor.  Ayrıca USB girişi ve entegre kamerası da var” dedi.

Öte yandan iPad’ in yükselişi ise hız kesmeden devam ediyor. Apple, 3 Nisan’da piyasaya çıkardığı iPad’in satıl rakamının 2 milyon adedi aştığını duyurdu. Avrupa’ da da satışına başlayan iPad’ in Türkiye’ de satışa başlaması ise yıl sonunu bulacak gibi.

Yorum yapın