Turkcell’in Mevcut Pazarlama Kampanyası

Merhaba Pdf Dergi okuyucuları. Şu günler GSM operatörlerinde birbiri ardına kampanyalar yenilikler duyuyoruz. Bizde mevcut durum içerisinde Turkcell’i mercek altına alalım dedik.Turkcell İletişim Merkezleri (TİM) Markalaştırılıyor

Turkcell son zamanlar iletşim merkezlerinde bir hayli değişikliğe gitti.Yeni konseptle karşımıza çıkan TİM, tasarım ve görsellik olarak bir hayli değişikliğe uğradı. Bu değişim Turkcell reklam kampanyaları ile de dile getirildi. TİM’lerindeki yeni hizmetler ve farklılıklar reklam çekimlerinde müşterilere bildirildi.

Bu farklılaşmalarla Turkcell’in bir alt bayi seviyesi olan Mavi Noktalar’lada bir hayli farklılaştırılmış oldu. Bu açıdan TİM’lere yönelik reklam kampanyaları ile Mavi Noktaların TİM olması için daha fazla çaba sarf etmesini sağlayacak. TİM olabilmek için ise Turkcell’in belirlediği bazı kriterler vardır. Mavi Nokta kavramının çıkış sebebi ise açılmasının TİM’lere göre daha kolay olması ve doğal olarak Turkcell servis ağını daha geniş alanlara yayılmasını sağlamaktı. Öylede oldu ve Turkcell noktalarının en ücra köşelere kadar gitmesini sağladı.

3G Mobil İnternet

3g mobil internet teknolojisi daha Türkiye sınırlarına gelmeden Turkcell tarafından reklam filmleri oynamaya başladı. Turkcell bu alanda ciddi yatırımlar başlattı. Turkcell bu işe o kadar inanmıştı ki Turkcell Teknoloji Merkezinde ciddi ar-ge çalışmalarına başlandı. Yurt dışında yabancı firmalarda çalışan yazılımcı Türklerin Türkiye’ye gelmesi sağlandı. Hâlâ bu yönde ar-ge çalışmaları sürdürülmekte.

Turkcell’in 3g modemleri, Vınn’lar üzerinede birçok tanıtım kampanyaları yürüttü. Bir müddet sonra Vınn’larda şekil değişikliğine gidildi böylece gençler için daha cazibeli ürün haline getirildi.

Konuşma Kampanyaları

GSM operatörlerince birbiri ardına her yöne kampanyaları çıktı. İlk bombayı Avea patlattı ve çok cazip fiyatla her yöne tarifesi çıkardı. Birçok kişi o tarifeden yararlandı Turkcell yöneticileri Avea’nın alt yapısının bunu kaldıramayacağını söylediler, öyle de oldu. Büyük çoğunlukta kullanıcıların tarifeleri habersizce değişikliğe uğradı.

Şuan Turkcell’in her yöne kampanyalarına göz atacak olsak, kullanıcıyı fiyat ve süre olacak tam tatmin edecek tarife görememekle birlikte, kamu çalışanlarına yönelik ilgi çekici kampanyaları bulunmaktadır.

Turkcell Reklam Filmleri

Turkcell’in yeni reklam filminde de Recep İvedik tiplemesinin kullanılmasına devam edilmektedir ve dizi tadında reklam filmi olmuştur. Reklam filmi izleyicinin ilgisini çekmiş durumda. Reklam filminde Türkcell in diğer operatörlere göre artıları konu olarak işlenmiş.

Yorum yapın

Turkcell’in Mevcut Pazarlama Kampanyası” üzerine bir yorum