Herhangi Bir Siteye Giriş Nasıl Engellenir

Bir siteye girmeyi engellemek istiyorsak bunu web tarayıcımızla kolayca  yapabiliriz.Örnek vericek olursak, kardeşim ben bilgisayar  başında değilken olur olmaz sitelere giriyor.Bu sitelerden bilgisayarıma virüs giriyordu.Uygunsuz sitelere girmeside cabası..Bunu İnternet Explorer‘dan Yasak Siteler bölümünden halledebiliyordum.Fakat benim bu siteyi engelleyebildiğim gibi kardeşimde engellemeyi kolaylıkla kaldırabiliyordu.

Ancak anlatacağım yolla kardeşimin haberi olmadan o siteye girişi engelledim..Program kullanmıyoruz ve bilgisayarınıza zarar gelebilecek, internet ayarlarınızı bozacak hiçbir tehdit yok.

Öncelikle başlat>çalıştır’ı açıyoruz.Sonra C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ dizinine giriyoruz.Host adında bir dosya olucak ve onu Not Defteri‘yle açıyoruz.En son satıra inip (yani en alta inin..) 127.0.0.1 yazıp bir boşluk bırakıp yanında eklemek istediğimiz sitenin adresini yazıyoruz.Daha sonra sol en üstteki Dosya seçeneğine tılayıp Kaydet‘e basıp çıkıyoruz.(CTRL+S kombinasyonunuda uygulayabiliriz)Böylece yaptığımız değişikleri kaydediyoruz.

Şimdi yeni bir internet sayfası açıp az önce kaydettiğiniz siteye girmeye çalıştığınızda giremeyeceğinizi farkedin. 🙂

Forumdaki konu başlığına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Herhangi Bir Siteye Giriş Nasıl Engellenir” üzerine 131 yorum

  1. çok saolun yazdığım site engellendi fakat birsürü böle si,te var hangisini engellicem yaaav

  2. kardes Allah razı olsun bi yeğenim var stardoll a giriyo sinir oluyorum çok sağol kardes.

  3. selam hoca şaban çıktı ortaya …..
    ya sorum şu olacak hani internet cafeler de çocukken hep “sex” kelimelrinden
    siteler arayıpta bulamazdık… hepsinin teker teker http:// adresleri
    yasaklanmış mı ki ? Ki çoook zor !!!=çünkü binlerce o tür site var….
    bana göre tarayıcı “sex” kelimeli site görünce kabul etmiyordu …
    O ender bilginizi paylaşırsanız sevinirin ….
    ve bu ara da tarayıcıdan tarayıcıya değişiyor mu ????
    SAYGILAR …

  4. geri kaldırmak için yazdığın 127.0.0.1 ve site ismini silip kaydediyosun site açılıyor 😀

  5. bilginiz güzel ama denedim bir türlü dosyayı kaydedemiyorum.iki yöntmide denedim ama kaydetmiyo.ismin yada yolun doğru olduğundan emin olun uyarısı çıkıyo.lütfen yardımcı olurmusunuz.kumar içerikli siteleri kapatmak istiyorum.

  6. abicim yardımcı olurmusun ben pc ye format attım ama iki tane msn adresim var biriyle siteye girip çıktığımda tekrardan girmek istediğimde kaydetmeyip tekrar yazıyorum msn adresini zor oluyo yardımcı olun bana..

  7. arkadaşlar dosyayı kaydedemiyor iseniz dosyanın üzerine sağ tıklayın özlliklere girin orada salt okunuru kaldırın ve kaydedin böylece dosyaya yazdığınızı kaydedebileceksiniz.

  8. arkadaşlar dosya gizli dosya olduğu için bunu araçlar/klasör seçenekleri/görünnüm e girin arada “gizli dosya ve klasörleri göster”seçeneğini tıklayın ve “korunan işletim sistemi dosyalarını gizle” seçeneğini ise önündeki işareti kaldırın ve kaydedin dosya görünecektir…

  9. aynı şekilde ben de yaptım ancak engellediğim siteye giriyor birkaç defa yeniden yapıp denedim ama yinede giriyor… yardımcı olursanız sevinirim

  10. ne yaptıysamolmadı deli olacam,lanet bir porno site sürekli açılıyor,biribana yardım etsin,çocuğum görecek diye oyun bile oynatıyorum,nerden bulaştı bu rezalet bilmiyorumki

  11. İyi de arkadaşlar bu siteler birtane değilki hangi bir sitenein adresini yazacağız

  12. çok teşekkürler sayenizde program kurmadan bu isin üstesinden geldim. Salun. Ayrıca bazı arkadaslar geri nasıl iptal edeceğiz diye sormuslar. Mantık yürütürseniz yaptığınız islemi geri alın, yani silin ve kaydedip çıkın. Dimiiii

  13. ya geri kaldırmak için ne yapmamız gerekiyo ?lütfen söylersenız sewinirm.. :(:(

  14. arkadşlar herşey güzelde vista da bu işlemi yapamıyorum kaydedemiyorum 🙁 yardımcı olursanz sevinirim

  15. slm yha bişe sorcem bisde C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ die bişey yok.yasdııımda da olmadı:(napabilirimmmm????

  16. peki kilidi yeniden açmak nasıl olucak bide bunu açıklarsan çok iyi olur kardeş paylaşım için tşkler

  17. Evet güzel bir yöntem ancak kardeşinizde burayı okuyorsa 🙂 pek şansınız yok gibi… Bir kaç yöntemde ben söyliyeyim. Kardeşinizin bilgisayarı kullanırken kullanabileceği bir kullanıcı kimliği olsun bununda yönetici hakları olmasın bu sayede hem sizin yaptığınız Host file icinde degişiklik yapamayacaktır. Hemde zararlı programların sisteme sızması zorlaşacaktır. Diğer taraftan daha genel anlamıyla filitrelemelerde opendns kullanılabilir..

    iyi çalışmalar