Site icon pdfdergi

Bir kaç saniyede mükemmel kolajlar (resimden resim) yapın

Bilirsiniz, bir çok web sitesinde yada farklı yerlerde bir sürü resimlerden oluşmuş ancak mükemmel görünümlü fotoğraflar görürüz. Belki bunlara benzer bir kolaj çalışması biz de yapmak isteriz. Ancak elimizdeki kısıtlı programlarla kolaj yapmak neredeyse imkansızdır. Yapsak bile istediğimiz görüntüyü elde etmek gerçekten zordur. Aslında  AutoCollage ile ilgili bir makaleyi daha önceden yayınlamıştık.

Kolaj ifadesine eğer yabancı iseniz hemen kısa bir açıklama yapayım. Örneğin sevdiğinizle beraber çekildiğiniz farklı farklı 10 tane fotoğraf var. Ve siz tüm bu fotoğrafları tek bir karede görmek istiyorsunuz. İşte tüm bu resimlerin bir arada olması bir kolaj dır.

Buradakine benzer bir çalışma yapmak sanırım onlarca dakikamızı alır. Oysa şimdi size tanıtacağım programla kolaj yapmak sadece bir kaç saniye sürüyor. Resimle örnek vermek gerekirse:

Shape Collage isimli yazılım minicik boyutu ile (309Kb) öncelikle bizi şaşırtıyor. Shape Collage windows, mac os, linux üzerinde çalışabiliyor. Programı indiriyor ve bir kaç tıkla kuruyoruz. Şimdi sıra geldi fotoğraflarımızdan birer sanat eseri çıkartmaya. Bu olayı pdfdergi.com ayrıcalığı ile adım adım görelim:

1. Öncelikle kolaja dahil edilecek fotoğrafları sürükle bırak yapalım. (Eğer istersek klasör seçimide yapabiliriz)

2. Şekildeki Create düğmesine basalım.

3. Bitti 🙂 İşte bu kadar basit bu iş.

Ancak programın asıl marifeti diğer ayarlarında gizli. Kolajı kare yada dikdörtgen şeklinde yapabileceğiniz gibi ayarları değiştirerek kalp, çember yada bir firmanın logosu şeklinde bile yapabilirsiniz. Biraz karıştırın, çok beğeneceğinizden eminim.

Not: Shape Collage‘ ın çalışması için Java‘ nın sisteminizde kurulu olması gerekiyor.

Exit mobile version