Site icon pdfdergi

Youtube erişim sorununu Symantec Norton DNS ile çözelim

Youtube’ a ve diğer bazı google servislerine erişimde son günlerde bir sıkıntı ortaya çıktı. Aslında erişim sorunu sadece Youtube ile sınırlı değil. Youtube ile birlikte, Gmail, Google Analytics, Google Dosc Google Suggest ve Google Translate servislerinin Türkiye’den yapılan bağlantılarda kullanıcılara sorunlar yaşattığı görüldü.

Google DNS’lerini kullanan (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) kullanıcıların da benzer sorunlar yaşaması ile Google Servislerine erişimdeki sıkıntıyı çözmek için biz de mini bir çalışma yaptık.

Aslında tam bu sıkıntının meydana geldiği zamana yansıyan farklı bir çalışma Symantec’ den geldi. Symantec daha güvenli web araması için DNS hizmeti başlattığını duyurdu.

DNS ayarlarınızı aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi 198.153.192.1 ve 198.153.194.1 olarak değiştirirseniz hem Youtube web sitesine hemde diğer google servislerine rahatlıkla ve sorunsuz olarak erişirsiniz.

Symantec DNS servisi ayrıca size güvenli bir sörf deneyimi sunmayı vaad ediyor.

Youtube’ u açamıyorsanız, Gmail’ de sorunlar yaşıyorsanız, Google Analytics, Google Dosc, Google Suggest ve Google Translate web sayfalarını açamıyorsanız bu yöntemi uygulamanızı tavsiye ediyorum.

Güncelleme: Bazı arkadaşlar Norton DNS’ lerin şu anda işe yaramadığını söyledi. Ancak şu an çalışan başka bir DNS daha var o da COMODO DNS servisi

Exit mobile version