Site icon pdfdergi

5.1 arka hoparlörlerden ses gelmiyor sorununun çözümü

Yeni bir 5+1 surround hoparlör aldığınız ve denemek için bir müzik açtınız. O da ne! Arka hoparlörlerden ses gelmiyor. Hatta center yani merkez hoparlörlerden de ses gelmeyebilir. Peki ama neden? 🙂

Dinlediğiniz müzik .mp3 formatında ise bu doğaldır. Mp3 uzantılı dosyalar stereo çıkışlı olur ve bu nedenle sadece sol ve sağ taraftan ses gelir. Eğer ac3 formatında bir müzik dinliyorsanız bu müzik de stereo formatında olabilir. Ancak 5+1 formatında dinlediğiniz müziklerde arka ve merkez hoparlörden ses gelecektir. Gelmiyorsa ya ses kartınızda, ya hoparlörde, ya da sizin yaptığınız ayarlarda bir sorun vardır.

Gelelim arka ve merkez hoparlörden ses alma olayına. Stereo formatlı mp3 müzikler dinliyorsanız büyük ihtimalle Winamp veya Windows Media Player kullanıyorsunuzdur. Bu programlardan vazgeçmek zorunda kalacaksınız. JetAudio isimli programla stereo formatlı müziklerde bile arka ve merkez hoparlörden ses alabilirsiniz. Ek bir ayar yapmanız gerekmiyor, sadece indirip kurun ve müzik dosyasını JetAudio ile açın.

JetAudio programını buradan indirebilirsiniz.

Exit mobile version