Site icon pdfdergi

ttnet’ den spam’ a darbe

Internet üzerinde aynı mesajın yüksek sayıdaki kopyasının, bu tip bir mesajı alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesi SPAM (istenmeyen e-posta) olarak adlandırılır.

SPAM e-postalarının sayısı her geçen gün artmakta ve tüm e-posta kullanıcılarını ve servis sağlayıcıları önemli derecede olumsuz etkilemekte. Bir çok internet virüsü e-posta yoluyla güvenlikleri ihmal edilmiş bilgisayarlardan yayılmakta.

TTNET, Internet dünyasının lider şirketi olarak SPAM e-postaların önlenmesine karşı aktif bir rol alması gerektiğini düşünüyor. Böylece, hem ülkemizin prestij ve itibarına katkıda bulunmayı hem de SPAM e-postalardan dolayı yaşanılan müşteri memnuniyetsizliklerini gidermeyi hedefliyor.

TTNET, SPAM yayan programların e-posta göndermek için kullandığı 25.portun e-posta gönderimini engelleyecek. E-posta sağlayıcı firmaların ve müşterilerinin de bu değişiklikleri yapmaları gereken durumlar olacak. (Port 25 e-posta gönderimi için en yaygın kullanılan porttur.) Bu değişiklik bilgisayarınız üzerinden SPAM e-posta göndermek isteyen casus programların e-posta göndermelerini engelleyecek.

15 – 30 Nisan 2009 tarihleri arasında yaklaşık 250bin IP aşamalı olarak bloklanacak. Pilot çalışmadan Aydın, Bayburt, Diyarbakır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon’daki ttnet müşterileri etkilenecek.

Port numarası değiştikten sonra gerekli değişikliği yapmazsanız ttnet mail adresini kullanırken sorunlar yaşayabilirsiniz.

Exit mobile version