Site icon pdfdergi

Yeni Blogcular İçin 11 Yararlı İpucu

Yeni bir blog sitesi açmak her zaman için zordur, titiz düzenli çalışma gerektirir. Üzerinde kafa yormanız gereken birçok mesele vardır. Her gün binlerce kişi blog dünyasına adım atıyor fakat bunların birçoğu daha merhaba yazısını yazmadan veda ediyorlar bu dünyaya. Kalan azınlık ise ya erken pes ediyorlar ya da düzensiz yazıyorlar.  Bu yazıda bu bahsettiğimiz 3 tip blogcudan, başarılı olan azınlığa girmeniz için 11 ipucu yer alacak.

1. İlk olarak blogunuzun adına çok iyi karar vermelisiniz. Blogunuzun ismi, akılda kalıcı ve blogunuzun içeriğini en iyi şekilde anlatıp, reklamınızı yapmalıdır. Unutmayın blogunuzun adı sizin reklamınızdır. Arabalar ile ilgili bir blog için arabalarblogu.com mu daha iyi geliyor kulağa yoksa dörttekerlekli.com mi? Yaratıcı ve özgün olmalısınız ki farkınız olsun.

2.Eğer para ayırmayı düşünüyorsanız .com .org .net gibi bir alan adı almalısınız bu size profesyonellik katacaktır ve sitenizin adresi daha akılda kalacaktır.

3.Bir diğer önemli husus ise hosttur. Blog siteniz için iyi bir host bulmanız gerekir. Pahalı host bulmaktan ziyade, blogunuzun kullanacağı yazılıma uygun ( örn:wordpress) host bulmalısınız. Bu konuda diğer blogculara soru sorabilirsiniz.

4.Belki de en önemli husus sitenizin teması yani görünümü. Sitenizin yazılımına uygun bir tema seçmelisiniz. Yani wordpress kullanıyorsanız bir wordpress teması bulmalısınız. Burada diğer bir husus ise tabiki sitenizin içeriği. Kişisel bir blog için kurumsal bir tema hiç de hoş durmayacaktır. Temaların bazıları ücretlidir, bu konuda iyi araştırma yapın ki telif hakları yüzünden başınız derde girmesin.

5.Eğer wordpress kullanıyorsanız gereksiz linkleri kaldırmalısınız ve meta etiketlerini tabiki. Bir diğer husus ise temanızın uygun .css dosyasını değiştirerek temanızı daha okunabilir hale getirebilrisiniz. Unutmayın, kendinizi ziyaretçi yerine koyup sitenize öyle girin. Bu işleriniz kolaylaştıracaktır.

6.En güvendiğiniz içeriklerinizi ana sayfada gösterin ki sitenizin kalitesinin bir alt sınırı olsun. Bu sitenize duyulan güveni artırır.

7.Sitenizi arama motorlarına göndermelisiniz. Linklere tıklayarak gönderme yapabilirsiniz.

8.Bu adreslerde webmasterlara özel hizmetler verir. Sitenizin tanınması için yararlıdır.

9.Sitenizin açılış süresini dikkate almalısınız çünkü arama motorları rahatça sitenizde dolaşabilmelidir.

10.Sizin sitenizden daha eski sitelerden backlink yani bağlantı almaya çalışın. Bunun için bu sitelere ziyaretçi yorumu yazabilirsiniz.

11.SEO araçlarını kullanarak sitenizin hangi aşamada olduğunu, eksikliklerini görebilirsiniz.

Umarım blogculara yararlı bir yazı sunabilmişimdir.

Exit mobile version