Site icon pdfdergi

NoktaKoydum Blog Röportajı

Blog röportajları serimiz devam ediyor. Konuğumuz noktakoydum.blogspot.com blogunun bilgisayar öğretmeni yazarı ile. Yeni bir blog olan nokta koydum a yayın hayatında başarılar diliyoruz.

Hoş geldiniz, röportaj isteğimizi geri çevirmeyip kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim, ilginizden dolayı ben teşekkür ederim

Öncelikle kendinizden bahsetmenizi rica ediyorum. Yani bilişim dünyasının dışındaki sizi tanımak istiyoruz. Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?
Bilişim dünyası dışındaki ben ne kadar çok istesemde olamıyor malasef, mesleğimden dolayı; ben bilgisayar öğretmenliği yapıyorum ve hayatımın önemli bir kısmını bilişim arta kalan zamanlarımda ise oğlum oluşturuyor, ileriki zamanlarda ise beklediğimiz diğer oğlumuz oluşturacak gibi.

Bilgisayarla ilk olarak nasıl tanıştınız? İlk kullanım zamanlarınızda en çok ne yaparak vakit geçirirdiniz?

İlginçtir gördüğüm ilk bilgisayar bir dizüstü bir bilgisayardı nerdeyse 5 kiloluk bir dizüstü arkadaşımın bilgisayarıydı, daha sonraları internet kafelerde chat yapmaya çalışarak vakit geçirdim.

Blog yazma fikri nasıl ortaya çıktı, nasıl başladınız?
Blog yazma fikri, bir çok internet girişimi çabamdan sonra fikir üretmede iyi fakat uygulamaya geldiğinde yeteneksiz biri olduğumu keşfettikten sonra ortaya çıktı. Fikirlerimi bloğumda yayınlayarak birilerinin bunları hayata geçirmesi umuduyla başladım.

Blogunuza verdiğiniz isim ve slogan nereden geliyor? Bize biraz blogunuzdan bahsedebilir misiniz?

Bloğuma verdiğim isim noktakoydum çok sevdiğim bir arkadaşımın fikri, .com uzantısında ortaya çıkan kafiye çok hoşuma gitti ve kullanmaya karar verdim.

Blogunuza ne kadar vakit ayırıyorsunuz? Bunu yeterli görüyor musunuz?
Aslında düzenli vakit ayırdığım söylenemez, bloğumda sadece internet siteleri üzerine fikirler yer aldığından gördüğüm işittiğim her şeyden bir fikir bir yenilik üretmeye çalışıyorum ve bunları da okurlarıma söz verdiğim gibi haftada en az bir fikir olarak sunmaya çalışıyorum.

Blogunuzu incelediğimizde gerçekten özgün bir içeriğe sahip paylaşımcı bir blog olduğunu görüyoruz. Blogunuzu diğer bloglardan farklı kılan özellikler nelerdir?

Teşekkürler öncelikle, bence bloğumu farklı kılan internet alanında insanları düşünmeye ve üretmeye teşvik ediyor olması, Türk internet sektörünün gelişmesi içinse işlevsel girişimlerin öne çıkarak, halkımıza internetin cidden işe yarayabileceğini göstermek olmaktır.

Blog yazmak için kendinizi zorunlu hissettiğiniz oluyor mu? Yoksa hala ilk günlerdeki gibi eğlenceli bir uğraş olarak mı görüyorsunuz?
Blog yazmak benim için bir rahatlama, kendimi ve fikirlerimi dışa vurum imkanı bu yüzden vazgeçemeyeceğim bir eğlencem ve zorunluluğum.

Blogunuzun okuyucu sayısının artması yada azalması üretkenliğinizi olumlu/olumsuz etkiliyor mu?

Elbetteki olumlu etkileyecektir ama artmasından da olumlu etkileyecek bir şey var okuyucularımın sadece okuyucu olarak kalmayıp yazılarıma yorum yapması benle paylaşıma gitmeleridir.

Blogunuzun dışında başka zaman harcadığınız projeleriniz var mı ?
Aslında kendime sakladığım ve internette bir çağ değişimi yapacağını düşündüğüm bir fikrim var fakat bu projeyi uygulayabilecek imkana sahip olana kadar zihnimde gelişime bırakmış durumdayım.

Türkçe içerikli bloglarla yabancı dillerdeki bloglar arasında sizce farklılıklar var mı? Biraz bunlardan bahsedebilir misiniz?
Yabancı içerikli bloglar gerçektende blog bence, yani blog olma amacına hizmet ediyorlar, bizde ise özgün olmaktan çok popüler olma yarışı var bu yüzden de popüler içeriklerle besleniyorlar ve maalesef kopyalamanın önüne geçilemiyor.

Bloglar özellikle son dönemde yüksek okuyucu sayılarına ulaştılar. Bloglar medyaya alternatif olabilir mi? Medya gibi gündem oluşturacak güce sahip olabilirler mi?

Az önceki cevabımda da bunu anlatmaya çalıştım bence blogların bu tür amaçları olmamalı, bloglar özgün olmalı, medyada yönlendirme ve popülerlik vardır ama bloglarda kişisellik özgünlük vardır o yüzden amaç bu olmamalı hiçbir zaman.

Eminim bir çok blog yazarını takip ediyorsunuz ama şu an aklınıza gelen takip ettiğiniz bloglar hangileri?

webrazzi, bildirgeç, fikir atölyesi..

Bir gün birileri çıkıp blogunuzu yüksek bir fiyatla satın alınmak isterse, tepkiniz ne olur?
O düzeye gelmiş bir bloğu hiçbir zaman için satmam.

Son olarak blog hayatına henüz başlamamış yada yeni yeni yazmaya başlayan yada yazan ama istediği okuyucu kitlesini bir türlü elde edemeyen blog yazarlarına/adaylarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Kendilerine bir hedef kitle belirlemeleri gerek ve bu hedef kitle için özgün içerik oluşturmaları gerek daha sonra ise internette bu hedef kitleye ulaşabilecekleri yerlerde bloglarını tanıtmaları gerek.

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederek, röportajımızın sonuna geldiğimizi üzülerek de olsa söylemek zorundayım. Gerçekten çok güzel bir sohbet oldu. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Ben teşekkür ederek iyi dileklerinizi karşılıklı olarak paylaştığımızı bilmenizi isterim.

Bu güzel bloga noktakoydum.blogspot.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version