[ kaynak Yakuter Sanal Klavye ] Sanal klavyeler tuş kaydedici (keylogger) programlarına karşı alınmış bir önlemdir. Tuş kaydediciler klavyeye bastığınız tuşları kaydeder. Bu şekilde şifreleriniz çalınabilmektedir. Sanal klavye sayesinde klavyedeki tuşlara basmak yerine yerine fareniz ile ekrandaki belirli noktalara tıkladığınız için tuş kaydediciler hiçbir şey kaydedemez. Bu şekilde şifrelerinizin çalınmasını engelleyebilirsiniz.Banka sitelerine girişlerde güvenlik nedeniyle oluşturulmuş Sanal klavyeler görmekte ve kullanmaktayız. Bende bu noktadan yola çıkarak kendi projelerinizde kullanabileceğiniz, javascript’e boğulmadan yapabileceğiniz bir sanal klavyeye örneği sunmak istedim size.
Kullanım Nedeni
Sanal klavyeler tuş kaydedici (keylogger) programlarına karşı alınmış bir önlemdir. Tuş kaydediciler klavyeye bastığınız tuşları kaydeder. Bu şekilde şifreleriniz çalınabilmektedir. Sanal klavye sayesinde klavyedeki tuşlara basmak yerine yerine fareniz ile ekrandaki belirli noktalara tıkladığınız için tuş kaydediciler hiçbir şey kaydedemez. Bu şekilde şifrelerinizin çalınmasını engelleyebilirsiniz.
Kısa Notlar
Yakuter sanal klavyeyi örnek olması maksadıyla diğer paylaşımlarımda olduğu gibi sadelik ve basitlik prensibiyle hazırladım. Eksikleri elbette vardır. Asıl hedefim bir şeyler öğretmek olduğu için tüm özellikleriyle tam bir uygulama hazırlamak yerine temelini öğretecek örnek hazırlamayı tercih ediyorum.
Bu Örnekte Hedeflediklerim
Bu sanal klavye örneğinde; Nasıl Türkçe karakterlerden oluşan bir dizi oluşturabileceğinizi Sıralı sayılardan oluşan bir diziyi nasıl basitçe yazabileceğinizi Dizilerdeki karakterlerin nasıl rastgele sıralayabileceğinizi göstermeyi düşündüm. Umarım faydalı olur.
Yasal Kurallar
Yakuter Sanal Klavye betiğini dilediğiniz gibi değiştirebilir, kullanabilir ve kaynak göstererek ya da göstermeksizin dağıtabilirsiniz.
nasıl kuruluo
Bence ÇOK güzel bişi denemenizi tavsiye ederm…
cok iyiymis
Bence ÇOK güzel bişi denemenizi tavsiye ederm…