Mobil tarayıcıda Opera liderliği

Mobil tarayıcıları arasında kuvvetli bir isim olmasa da her zaman adın dan bahsettiren ve bir anda atağa gereçeni rakiplerinin gözünü korkutan Opera, epeyce dikkat çekmeye başladı.

Mobil tarayıcılar arasın da sıkı rekabette her zama bir adım geri de olan web tarayıcısı Opera, son zamanlar da bir anda atağa geçerek popülerliğini yükseltmeye başladı. Tabi, bunun bir sebebi vardı. Bu da iphone‘du.

Apple geçtiğimiz günlerde iphone cihazların da Opera Mobil tarayıcısının kullanılabilirliğine izin verdi. Bunun üzerine cep telefonu dünyasının lideri iphone’lar da Opera kullanılmaya başlandı. İphone’un popülerliğini ve kullanım istatisliği üzerine Opera bir anda yükselişe geçmeye başladı.

Daha önce farklı Mobil tarayıcıların iphone’da kullanılmasına izin verilirken Opera’nın verilmiyordu. Ve verilen bu izin Opera’nın yükselişine gebe oldu. Bu diğer rakiplerini epeyce telaşlandırmaya başladı. Ama artık yapılacak bir şey yoktu olan oldu ve Opera liderliğe yükselmeye başladı.

Yapılan açıklamadan nisan ayı içerisin de 2.6 milyon kişi tarafından indirilen Opera, iphone cephesinde gelen açıklamayla birlikte %70’e yükseldi. Ve hala da yükselmeye devam eden Opera çok yakında apple sayesin de liderliğe oturacakmış gibi gözüküyor.

Yorum yapın

Mobil tarayıcıda Opera liderliği” üzerine bir yorum

  1. Her zaman bir adım geride mi? Tam tersi olmasın. Opera yıllardır web tarayıcı dünyasında gerek masaüstü gerekse mobil tarayıcılarda ilklerin adamı olmuştur. Tarayıcı hakkında aklınıza gelebilecek bir çok şey ilk defa Opera tarafından başlatıldı. Mozilla’da halen olmayan Chrome’un yeni yeni geçtiği yer imleri senkronizasyonunu biz Opera kullanıcıları 8. sürümden beri kullanmaktayız. Hızlı Erişim -firefox’da halen eklentiyle olan, chrome’Un yeni yeni geçtiği- sistemi de aynı şekilde yıllardır kullanmaktayız.

    Dahili Mail clienti bile var.http://www.operaturkiye.net/opera-posta-opera-10daki-gizli-cevher
    Fare hareketleri… http://files.myopera.com/operayikesfet/albums/616827/mouse_gestures.png
    Görsel sekmeler…
    İçerik Engelleme…
    Dahili bittorent…
    Developer tools > Dragonfly… http://www.operaturkiye.net/dragonflya-genel-bir-bakis

    Opera, Firefox ve Chrome’da eklentiyle kazandırılan onca şeyi dahili olarak bünyesinde barındırmasına reğmen Chrome’un sadece Türkçe kurulumlu hali 13 Mb, Firefox’un tüm diller barındıran paketi 20 Mb iken, Opera sadece 10 Mb…

    Konu mobilden açıldı masaüstüne geldi.