XP DNS Değiştirme Resimli Anlatım

Windows XP’ de DNS adresi nasıl değiştirilir? Youtube ve benzeri sitelere erişimde sıkıntı yaşayan kullanıcılar DNS adresini değiştirerek bu sorunu çözebilir. XP kullanıcıları için DNS adresi değiştirme rehberi, Adım adım resimli anlatım. DNS Adresi değiştirme.

XP DNS Adresi Değiştirme Resimli Anlatım

Windows XP kullanan bir kullanıcı öncelikle Başlat düğmesine basarak açılan menüden Denetim Masası’ nı seçmelidir. Denetim Masası’ nda Ağ Bağlantıları simgesini çift tıklatarak açalım. Aşağıdakine benzer bir ekranla karşılaşacaksınız.

Aşağıda 4 farklı bağlantı gözüküyor bu sizde daha farklı olabilir. DNS adresini değiştireceğimiz ağ bağlantısını çift tıklayarak açmamız gerekiyor. Eğer hangisini seçeceğinizi bilmiyorsanız ve o an internete bağlıysanız ışıkları yanan ve Bağlandı yazan simgeye çift tıklayın. Eğer kablosuz ağdan internete bağlıysanız simgenin adı muhtemelen Kablosuz Ağ Bağlantısı’dır. Eğer kablolu ağdan internete bağlıysanız simgenin adı muhtemelen Yerel Ağ Bağlantısı’dır.

 xp_dns_adresi_degistirme1

Çift tıklama ile birlikte karşımıza aşağıdakine benzer bir pencere çıkacaktır. Bu pencerecen Özellikler düğmesine basalım.

xp_dns_adresi_degistirme2

Özellikler Penceresi açıldı. Şimdi DNS adresinde değişiklik yapacağımız ekranı açmaya geldi sıra. Önce Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) yazan yere tıklayarak seçelim ve sonrasında Özellikler düğmesine tıklatalım.

xp_dns_adresi_degistirme3

Ve şimdi Windows XP’de DNS adresini değiştirebiliriz. Öncelikle Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçim kutusunu seçelim ve DNS adreslerini girebileceğimiz ekranı aktif hale getirelim.

Sonrasında ise DNS adreslerini girebiliriz. Aşağıdaki resimde Comodo DNS adreslerine ait ip adresleri yer almakta. Siz farklı bir DNS adresi de kullanabilirsiniz.

xp_dns_adresi_degistirme4

Bazı DNS sağlayıcılar ve ip adresleri

Comodo DNS’ leri:

156.154.70.22 ve 156.154.71.22

Norton DNS’ leri:

198.153.192.1 ve 198.153.194.1

Google DNS’ leri:

8.8.8.8 ve 8.8.4.4

Windows XP DNS adresi değiştirme bu kadar kolay. Var mı sorusu olan?

Yorum yapın

XP DNS Değiştirme Resimli Anlatım” üzerine 17 yorum

  1. benim internetim bağlı ama facebook messenger gibi şeylere girmiyor ağ geçidiniz çevrimdışı diyor ne yapabilirim biriniz yanıtlasın banaaaa

  2. Admin Anlatım Harika.. Teßrik Ediyorum ßildiğim Seydir Sayet ßilmeyenler İçin Gayet ßasırılı ßir Acıklama.. Süpersiniz : )

  3. başlat/çalıştır’a “arp -d” yazıp dns yenilemeyi manuel yapın ve tekrar onar deyin..

  4. gerçekten denedım oldum. Bütün sitelerde denedım olmadı ıyıkı bu sayfaya girip denemısım çok teşekkür ederim iyi günler.

  5. bu dnslerin hiçbiri an itibariyle megaupload.com da işe yaramıyoor yardııımm ediiin

  6. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ama bişe sormak istiyorum comodo dnsleri demişsiniz ben şimdi tam orada yazan rakamları yazıp ayarlarsam ıp numaramı rahatlıkla yine bulamazlarmı?

  7. olmuyo den ayarı kullanılamıyor diyo değiştirmeye çalışınca ne yapsam olmadı