Gmail hesabı nasıl yedeklenir?

Eğer Gmail hesabınızdaki maillerin yedeklerini almak istiyorsanız, bunun için öncelikle bağlantı ayarlarından Pop3 protokolü ile Gmail’e bağlanılmasına izin vermeniz gerekmektedir. Daha sonra küçük bir yazılım yardımıyla Gmail hesabınızdaki herşeyi sabit diskinize kaydedebilirsiniz. Bu kolay bir uygulama, emin olun 🙂

Windows Live Mail, Outlook ve  Thunderbird 0ffline olarak da tüm  e-maillerinize erişim sağlama imkanına sunan e-mail programlardan birkaçıdır.

Neden Gmail’imi Yedeklemeliyim?

Eğer büyük bir masaüstü programları hayranı değilseniz veya mailleriniz sizin için çok da önemli değilse bu programları kullanmanın sizin için zaman kaybı olduğunu düşünebilirseniz ancak bu programlar sizie birçok avantaj sağlayabilir. Örnek vermek gerekirse;

1. Sebep- Gmail hesabınız hacklense bile eski mailerinize ulaşabilirsiniz.

2. Sebep- Eğer yanlışlıkla önemli bir maili silseniz bile, programın özellikleri sayesinde bu maili geri getirebilir böylelikle olası bir kayıptan kaçınabilirsiniz.

3.Sebep- Eğer Gmail servisine bir bakım veya hata olursa beklemeye gerek kalmadan maillerinize ulaşabilirsiniz.

Gmail Mesajlarını Çevrimiçi Kaydetmek

Gmail mesajlarını çevrimiçi ve otomatik olarak kaydetmek için bir çok servis vardır ve bu servisler tamamen ücretsizdir.

GMail hesabınızı online yedeklemenin en kolay yollarından biri yeni bir Gmail hesabı açmak ve ana hesabınızdaki maillerin bir kopyasını yedek gmail hesabınıza göndermek olacaktır. Yedek gmail hesabınızda oturum açın sonrasında

  1. Gmail hesabınızda oturum açın.
  2. Gmail sayfasının üstündeki Ayarlar’ı tıklayın.
  3. Posta Ayarları kutusunun üstündeki Yönlendirme ve POP sekmesini tıklayın.
  4. POP’u tüm postalar için etkinleştir ya da POP’u sadece şu andan itibaren gelen postalar için etkinleştir’i seçin.
  5. Gmail iletileriniz POP erişimine açıldıktan sonra iletilere yapılacak işlemi seçin.
  6. Değişiklikleri Kaydet’ i seçin.

Sonrasında yedekleme işlemi için yedek gmail hesabınızdayken Ayarlar–Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi– POP3 kullanarak postaları kontrol edin kutusunun yanındaki POP3 e-posta hesabı ekle’ yi seçin. Gelen kutucuğa ana gmail hesabınızın adresini yazın ve gerekli ayarlamaları yapın.

Ayarları yaptıktan yaklaşık bir süre sonra ana gmail hesabınızdaki mailler yedek gmail hesabınıza düşmeye başlayacaktır bu yüzden biraz sabırlı olmanızda fayda var.

Eğer isterseniz Gmail hesabınızı Hotmail hesabınıza da kopyalayabilirsiniz.  TrueSwitch adındaki programı kullanarak, yukarıdaki işlemleri yapmanızın ardından Gmail’inize gelen maillere Hotmail hesabınız üzerinden de ulaşabileceksiniz.

Gmail’inizi yedeklemek için harika bir yedekleme olan TrueSwitch size aynı anda tüm maillerinizi kontrol etme şansı verecektir. Eğer aktarılacak olan Gmail gelen kutunuz kapasite olarak büyükse, aktarım 24 saate kadar bile sürebilir, ancak aktarım biter bitmez programı kullanmaya başlayabilirsiniz.

İnternette sadece Gmail değil tüm online accountlarınızı yedekleyebileceğiniz diğer bir sistem de backupify sistemidir. Backupify’i kullanarak da Gmail hesabınız dahil tüm online hesablarınızı yedekleyebilir ve istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz..

Yorum yapın