Gitti Kontör, Geldi Kuruş

Cep telefonlarında kontör uygulaması bugün itibarıyla sona erdi. Ve artık “Kuruş” devri başladı.

Kontör devri 1 Nisan itibarıyla sona erdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yeni uygulamasıyla kontör yerine kuruş kullanılacak. Şuanda kontörlü hat sahibi 50 milyon kişi bulunmakta. Önceden en az 100 kontör yükleme imkanı varken(parça kontörleri operatörler sunmuyordu.) Şimdi 5 TL’lik yükleme de yapılabilecek. 10 TL üzerindeki yüklemelerde hatların kullanılabilirlik süresi 6 ay olacak.

OPERATÖRLER HAZIR

GSM şirketleri uzun süredir süren çalışmalarını tamamladı. 26 milyon ön ödemeli abonesi olan Turkcell, 13 milyon 700 bin abonesi bulunan Vodafone ve 7 milyon 900 bin abonesi bulunan Avea, sistemin başlamasıyla tarifelerini kamuoyu ile paylaştı. Turkcell 5 liradan başlayarak 180 lira bulunan kart fiyatları ile kullanıcıların karşına çıkacak. Vodafone  “Hoşgeldin Lira” kampanyasıyla tek seferde hatlarına 20 TL veya üzeri TL yükleyen aboneler yükledikleri miktarın yüzde 50’sini yine TL olarak kazandıracak. Avea ise 12 lira ile 69 lira arasında kart fiyatları bulunacak.

PEKİİ BU UYGULAMA NASIL OLACAK ?

Kullanıcıların hatlarındaki kontörler, 1 Nisan itibarıyla TL’ye dönüştürülecek. Uygulama, TL/Kuruş üzerinden yapılacak ücretlendirmelerde bir değişiklik yapılmasına yönelik olmayıp, görüşme bedellerinin ortak ve standart bir tanımı olmayan kontör yerine TL/kuruşa geçilmesine yönelik olacak. Aboneler bugünden itibaren ayrıca başvuru veya tarife değişikliği yapmak zorunda kalmadan görüşmelere devam edebilecek.

Yorum yapın

Gitti Kontör, Geldi Kuruş” üzerine bir yorum

  1. Hayırlı olsun. Sonunda geçtik kuruşa. Sonra ne oldu. Dakika başı konuşma ücretleri %25 ila %50 oranında arttı. GSM operatörleri abonelere fena 1 nisan şakası yaptı. Sözde konuştuğumuz kadar kuruş olarak ödeyecektik. Sonuç bir facia oldu. Bu yaşanan rezalet Türkiye’ye hiç yakışmadı.