2010’un en iyi ücretsiz anti-virüsleri

2010’a girer girmez, bu yıl ihtiyaçlarımızı karşılayacak, Windows sistemlerimizi tehlikelerden koruyacak, en iyi anti virüslerden de bahsetmek farz oldu. Bu yazıda bahsedeceğimiz uygulamaları, (ücretsiz olduklarından) kendi arasında derecelendirmek çok doğru olmayacaktır.

Panda Cloud Antivirus – Free Cloud Antivirus Software

Panda Cloud Antivirus anti virüs dünyasına yeni bir soluk getirdi. Adından da anlaşılacağı üzere, cloud tabanlı tarama sağlayan bu uygulama, sistem kaynaklarını asgari ölçüde kullanabilmek için görevini internet sunucuları üzerinden yerine getiriyor.

Firma sistem tarama süresinin 6 dakika olduğunu söylüyor. En hafif ve en hızlı güvenlik yazılımı olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar. Uygulama Windows 7, Vista ve XP (32bit) sistemlerini destekliyor.

Immunet Pro – Free Cloud Antivirus Software

Ücretsiz ve cloud tabalı tarama özelliği ile bu uygulama da yukarıda bahsettiğimiz yazılıma benziyor. Bu uygulamanın sistem taramaları sonucunda birikimsel bir bilgiye sahip olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu sayede zararlı yazılımlara ve virüs tehditlerine karşı sıkı bir duruş sergiliyor.

Çalışırken çok az sistem kaynağı kullanan bu uygulama Microsoft Windows XP (SP2 veya sonrası), Vista ve Windows 7 (yalnız RC 32Bit) sistemlerini destekliyor.

AVG 9 Antivirus Free Edition – Free Windows Antivirus Software



AVG 9 Antivirus uygulaması hız ve güvenlik konusunda çok büyük başarılara imza attı. Bu uygulamanın asıl uzmanlık alanı spyware tesbiti, e-posta ve phishing saldırılarına karşı koruma konuları. Bilhassa AVG Link tarayıcısı zararlı olabilecek internet sayfalarına karşı kullanıcıları ciddi manada koruyabiliyor.

Ayrıca AVG Antivirus 9 uygulamasının indirilmesi gereken dosya boyutu toplamda 70 mb.

Forticlient EndPoint Security Suite – Free Internet Security Suite



FortiClient Endpoint Security, SSL/IPSec VPN, WAN kullanıcı optimizasyonları sunmaktadır. Anti virüs, anti spyware ve sisteme zorla girecek tehlikelere karşı güvenlik duvarı hizmetleri sunmaktadır.

Ayrıca FortiClient Endpoint Security’nin ücretsiz olarak sık sık verdiği güncellemeler sayesinde sistemlerimiz tehlikelere karşı her zaman hazırlıklı olacak.

Comodo Internet Security – Free Windows Internet Security Suite



Comodo AntiVirus uygulaması ile beraber Comodo Internet Security ve Comodo Firewall kısımları, bilinen tüm virüsleri, solucanları, trojenleri bilgisayarınızdan ve ağlarınızdan uzak tutmak için gönderiliyor. Bunun yanında Windows Internet Security uygulaması da yanında ücretsiz olarak veriliyor.

Comodo Internet Security 3.13 kendi içinde çok farklı hizmetler ve özellikler içeriyor. Bunlar Comodo Secure DNS ve Comodo HopSurf gibi, farklı alternatif URL’leri kullanarak güncellemeler yapan uygulamalar.

Avira Antivir 9 Free Edition – Free Antivirus Software



Avira Antivir 9’un en dikkat çekici özelliği olan hızı çok çekirdekli işlemciye sahip bilgisayarlarda ciddi olarak fark ediliyor. Bilgisayarınıza eklenmiş ve tespit edilen adware ve spyware gibi zararlı yazılımları temizlemekte oldukça iyi.

Avira Windows işletim sistemlerini güzel bir şekilde koruyan nadir yazılımlardan sadece biri.

BitDefender 10 antivirus Free Edition – Free BitDefender antivirus

BitDefender 10 uygulaması en son çıkan BitDefender antivirüs motoru ile donatılmış durumda. Bu uygulama ile gelen en güzel özellik ise, ICSA Labs’ın BitDefender ürünlerini tarayarak mevcut anti virüs motorlarını bulması ve bu sayede temel virüs korumasını ücretsiz bir şekilde yerine getirmesi olarak sayılabilir.

BitDefender Free Edition yasal kullanım alanları içinde en kullanışlı ücretsiz anti virüs uygulamasıdır.

Yukarıda sözü edilen uygulamaları indirebilmeniz için aşağıda bağlantılarını veriyoruz.

Panda Cloud Antivirus için: http://hotfile.com/dl/23614534/14f3251/CloudAntivirus.rar.html

Immunet Pro için: http://hotfile.com/dl/23614619/51e2e82/protect-1.0.22-32.rar.html

AVG 9 Antivirus Free Edition için: http://free.avg.com/ww-en/download?prd=afg#tba2

Forticlient EndPoint Security Suite için: http://www.forticlient.com/standard.html

Comodo Internet Security için: http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html

Avira Antivir 9 Free Edition için: http://www.free-av.com/en/download/1/avira_antivir_personal__free_antivirus.html

BitDefender 10 antivirus Free Edition için: http://www.bitdefender.com/PRODUCT-14-en–BitDefender-Free-Edition.html


Yorum yapın

2010’un en iyi ücretsiz anti-virüsleri” üzerine 7 yorum

  1. bana göre en iyi ücretsiz av avast! 5 free edition programıdır….ücretli programına göre fazla bir fark yoktur.gayette hızlı.

  2. indircem ben bunu abicim nasıl olcak o ya bi sey yok nhasıl indircem acil cewap yaz

  3. ücretsiz bu antivirlerin içinde en iyisi comodo x64 desteğide mevcut 2ci sırada avira gelir diğerlerini pcnize sokmayın bile

  4. bunlardan hangisini kullanmalı acaba. en sağlıklısı hangisi olabilir.