Bit kovan toka

Böyle bir şey olabilir mi? Yani bir toka gerçekten biti kovabilir mi? Yoksa tamamen bir uyanık bir girişimcinin pazarlama taktiği mi? Tam da okulların açılmasından sonra gündeme hızlı bir şekilde giren ve bitleri uzak tuttuğu için yok satan tokalarla ilgili olarak Bursa’da eczacılık yapan Hilal Çetinkaya yaz aylarından bu yana sattıkları “Biti getirmeyen saç tokası”nın bitin saçlara yerleşmesini önlediğini öne sürdü.

Hilal Çetinkaya, şöyle konuştu: “Eskiden bitlerin gelmemesi için çocukların yakalarına sürülen ya da bez içine sarılıp takılan ’kafur’ denilen bir madde var. Kafur, etkin kokusu bulunan bir ürün. Bulunduğu yere bit hiç uğramıyor.

sac_biti1

Bitten korunması uzaklaştırılmasından daha kolay olduğu için, bitlere karşı koruma sağlayan saç tokasını ürettiğini söyleyen firma yetkililerini doğrulayacak bir açıklamada eğitim camiasından geldi.

Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neşe Kırımer de kafur maddesinin bit kovucu özelliğinin bilimsel olarak da bilindiğini belirtti.

sac_biti2

Google’ da arama yaptım ancak bit kovan toka satan birine rastlamadım 🙁

Yorum yapın

Bit kovan toka” üzerine 2 yorum

  1. O halde PDFdergi hemen satışa başlamalı derim 🙂 gerçi internet dünyasında olmayan sayısızca veli ve öğrenci var genelde çarşıdan sormak Google sormaktan daha iyi sonuçlar verebilir bu gibi durumlarda :))